Mediabedrijf NEP: ’Zonder wethouder Jaeger waren we uit Hilversum vertrokken’

Volgens Ralf van Vegten, algemeen directeur van NEP op het Mediapark, was Jaeger een verademing als wethouder.

Ondernemend Hilversum baalt dat wethouder Wimar Jaeger vertrekt. Volgens Ralf van Vegten, algemeen directeur van internationaal mediabedrijf NEP The Netherlands op het Mediapark, was zijn bedrijf uit Hilversum vertrokken als de wethouder er niet was geweest.

,,Toen het Mediapark nog in handen was een Engels bedrijf overwogen we te vertrekken. Jaeger heeft ons toen echt kunnen overtuigen om in het belang van Hilversum te blijven. Daar heeft hij zich ongelooflijk hard voor gemaakt met zijn team. Hij heeft er voor gezorgd dat Fox Sport, Ziggo en Eurosport, klanten van ons, naar het Mediapark zijn gekomen. De gemeente is voor ons altijd op afstand geweest, maar met de komst van Wimar Jaeger werd de gemeente ineens benaderbaar voor ons. We konden wederzijds onze zorgen en ambities uitspreken”, zegt de directeur an NEP waar 900 mensen werken. Het bedrijf op het Mediapark groeit nog steeds.

Wimar Jaeger, wethouder voor D66 in Hilversum maakte vrijdag bekend dat hij zijn taken neerlegt per 5 maart. Het is tijd voor iets nieuws en hij maakt er geen geheim van dat het wethouderschap de laatste tijd een zware wissel heeft getrokken op zijn privéleven.

Voor Van Vegten was de wethouder met zijn zakelijke achtergrond ’een verademing’. ,,Een bruggenbouwer, misschien een a-typische bestuurder. Maar om hem nou af te rekenen op een paar glazen kastjes met beelden (MediaMile, red.). Dan ga je echt voorbij aan zijn grote verdiensten voor Hilversum. We hebben met alle mediabedrijven en omroepen bij hem thuis aan tafel gezeten. Dat had nog nooit iemand voor elkaar gekregen. Hem lukte dat.”

Cultuurplein

Ook Centrummanager Kjeld Vosjan vindt het jammer dat de wethouder zijn werk neerlegt. ,,Hij heeft een prachtige aanzet gegeven voor een cultuurplein op de Kerkbrink. Hij kreeg met zijn slagkracht en ambitie dingen gewoon voor elkaar. De boel komt heus niet stil te liggen, maar die betrokkenheid gaan we missen.”

Mediabedrijf NEP: ’Zonder wethouder Jaeger waren we uit Hilversum vertrokken’
Centrummanager Kjeld Vosjan van Hilversum gaat de enorme betrokkenheid van Jaeger missen.© foto Studio kastermans

Marco van der Schoor, projectontwikkelaar van de winkelcentrum de Gooische Brink, heeft Jaeger leren kennen als een man die het maximale uit Hilversum wil halen. ,,Je kunt ook zeggen wij zijn maar een plaatsje tussen Utrecht, Almere, Amsterdam en Amersfoort. Hij stak al zijn energie erin. Hij heeft echt hart voor Hilversum. Door zijn snelheid creëerde hij weleens weerstand, maar dat hoort erbij. Het zal nog best lastig zijn om een opvolger te vinden die dezelfde energie heeft. Maar zijn energie zal best blijven hangen. Hij heeft de piketpaaltjes geslagen.”

Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van Beeld en Geluid op het Mediapark roemt de wethouder om zijn ’ongelooflijke inzet’. ,,Wimar is een fantastische vent die van Hilversum de meest mediawijze stad van Nederland wist te maken. Hij weet als geen ander partijen succesvol samen te brengen. Beeld en Geluid heeft vaak gebruik mogen maken van zijn enthousiasme en creatieve inbreng bij de vele projecten die wij samen hebben opgetuigd. We zullen hem echt missen.”

1 Trackback / Pingback

  1. Mediawethouder Wimar Jaeger: “De gunfactor is afgenomen” - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*