Media Park stapt over op groene stroom

Onder de naam ‘Media Groen’ werken RTL Nederland, United, NEP, NPO, Ericsson, Beeld&Geluid, iMMovator en Media Park Beheer samen om duurzame oplossingen in te zetten.

Tussen deze betrokken partners worden gezamenlijke duurzaamheidsafspraken gemaakt en levert Eneco HollandseWind groene stroom.  Media Groen sluit aan bij het programma ‘Duurzaam Hilversum 2016-2020’ van de gemeente Hilversum. Deze heeft als doelstelling dat de stad Hilversum klimaatneutraal moet zijn in 2050.  De mediasector is één van de sectoren waarmee de gemeente dit jaar een Green Deal wil sluiten.  De mediabedrijven die op het Media Park gehuisvest zijn, werken op diverse vlakken aan duurzaamheidsdoelstellingen. Van het hanteren van een slaapstand op de verlichting, beeldschermen en pc’s tot de installatie van een geavanceerd gebouwbeheerssysteem om het klimaat in de studio’s te regelen. Dit soort maatregelen dringt het energieverbruik terug en brengt ook comfort.

Nicolien Vroonhoven (wethouder Milieu gemeente Hilversum): “We kunnen dit doel bereiken als we dit samen met de samenleving oppakken, met bewoners, ondernemers, bedrijven en organisaties. In onze stad waar het bruist van de creativiteit moet het mogelijk zijn om verder te denken en samen oplossingen te vinden. Media Groen is hier een goed voorbeeld van. Deze massale overstap naar groene stroom betekent een enorme vermindering van de CO2-uitstoot.” 
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*