Media Diamanten voor colorist Xandra ter Horst

Uitreiking tijdens It’s A Wrap borrel op 17 mei.

Colorist Xandra ter Horst krijgt op donderdag 17 mei een Media Diamant, een onderscheiding en erkenning voor medewerkers die uitblinken in talent, inzet, passie en vakmanschap achter de schermen van televisie, radio of internet. Voor de Media Diamant – die sinds 2015 bestaat en twee keer per jaar wordt uitgereikt – kunnen bedrijven, organisaties en individuen collegae nomineren. Xandra ter Horst, een van de beste vakmensen op het gebied van kleurcorrectie en grading, werd op vrijdag 20 april tijdens haar werk overvallen door de voorzitter van Stichting Media Diamant, Jos Budie. Met een brief van de burgemeester Broertjes van Hilversum op zak verraste hij haar met deze eervolle vakprijs.

Met de Media Diamant wordt erkenning gegeven aan bijzondere medewerkers áchter de schermen van radio, televisie en internet. In 2015 werd de eerste Media Diamant toegekend aan Regie Assistente Ilse Pollen. Hierna viel de eer aan Hoofd Geluidstechnicus Theo Rutten, Senior Geluidstechnicus Paul Raaijman, Projectbegeleider Juliet Wagenaar, Senior Cameraman Peter Bakker, opnameleider Tommy Byrne en Steadicam specialist Job Scholtze.

De prijs bestaat uit een plaquette, ontworpen door Anneke Schat, die wordt geplaatst op de Diamantmuur van het Joop van den Endeplein op het Media Park, en een aquarel.

In 2016 werd de Stichting Media Diamant opgericht om de komende jaren de continuïteit van de Media Diamant te waarborgen. De Media Diamant wordt ondersteund door de Gemeente Hilversum, de Mediastad van Nederland en een groep van donateurs. De stichting maakt tevens bekend dat Ilse Pollen, de winnares van de eerste Media Diamant, als penningmeester is toegetreden tot het bestuur van Stichting Media Diamant.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*