Jan Slagter blij met ‘Tijd voor Max’-succes

Omdat de vervanger van De Wereld Draait Door nog niet klaar was, mocht Tijd voor Max op het tijdslot ‘invallen’. Omroep Max-baas Jan Slagter en NPO-programmadirecteur Frans Klein zijn zeer tevreden over de hoge kijkcijfers van Tijd voor Max.

De eerste aflevering van Tijd voor Max op het nieuwe tijdstip trok ruim 1 miljoen kijkers. Slagter meldt aan Nu.nl niet verbaasd te zijn over het succes, maar de kijkcijfers zijn nog wel boven zijn verwachtingen.

Slagter. “Ik vond het wel veel. Ik had verwacht dat we rond de 800.000 zouden zitten. Dat was mijn eerste inschatting en daar ligt ons gemiddelde op dit moment ook ongeveer. Het is een hartstikke leuk programma, waar rond een uur of vijf ook al aardig wat mensen naar keken. Waarom zou er twee uur later niemand meer naar kijken? Het is niet zo dat een groot deel van de bevolking opeens rond die tijd op bed ligt. Daarnaast heb je te maken met overlap in kijkers, al kijkt de groep van 20- tot 49-jarigen iets minder naar ons dan naar DWDD. De grachtengordel trouwens ook, maar dat vinden we helemaal niet erg.”

Tijd voor Max is twee weken langer op televisie te zien. Volgens Slagter is NPO blij met de flexibiliteit van zijn omroep.

“De NPO heeft ons ook een dienst bewezen door ons dit te gunnen. Het is een kans om te laten zien dat we ook op dit tijdstip een mooi programma kunnen neerzetten. Frans Klein heeft altijd gezegd dat hij om zeven uur een live-actualiteitenprogramma wil hebben. Zonder ons zou dat zes weken niet op de buis zijn geweest. Daarom heb ik gezegd dat we hem zouden helpen.”

Lees op Nu.nl het hele artikel

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*