MAX Minicollege met Erik Scherder

Erik Scherder (2017)

Hoe werken de hersenen? Dat maakt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder iedereen duidelijk in maar liefst twintig colleges van ongeveer vijftien minuten. Erik heeft het in de toegankelijke colleges onder meer over ouder worden, opwinding, de zintuigen en pijn. MAX Minicollege is vanaf woensdag 3 april elke woensdag en vrijdag rond 16.35 uur te zien op NPO 1.

De hersenen zijn verreweg het meest ingewikkelde orgaan in het menselijk lichaam, ze vervullen ontzettend veel functies. Ze coördineren zintuigelijke waarnemingen, zoals voelen, ruiken, proeven, horen en zien. Verder zijn ze bepalend voor het gedrag en het maken van diverse lichaamsbewegingen. We kunnen onder meer denken, lezen en schrijven, met behulp van en dankzij de hersenen.

In twintig minicolleges weidt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder uit over de werking van de hersenen. Speciaal voor vrijwilligers, verzorgenden en verpleegkundigen die werken met ouderen met en zonder dementie én andere geïnteresseerden. Met praktische tips en begrijpelijke uitleg leert de kijker alles over het meest ingewikkelde orgaan in het menselijk lichaam. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van het ouder worden, hoe krijg je de hersenschors zo goed mogelijk aan de gang en hoe zit het met slapen en de hersenen? Deze en meer onderwerpen worden, aan de hand van alledaagse voorbeelden, behandeld in korte afleveringen van vijftien minuten.

MAX Minicollege
Vanaf woensdag 3 april
Elke woensdag en vrijdag rond 16.35 uur op NPO 1
Presentatie: Erik Scherder

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*