EU stemt in met nieuwe regels auteursrecht

Het Europees Parlement heeft vandaag ingestemd met een nieuw Europees auteursrecht. Het parlement wil dat grote platforms als YouTube, Facebook en Google geld gaan betalen voor auteursrechtelijk beschermde filmpjes, foto’s of muziek die hun gebruikers uploaden.

De nieuwe regels zouden ertoe kunnen leiden dat al het materiaal eerst door een speciaal filter wordt gehaald om na te gaan of sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Spreekbuis-blogger en juridisch expert Menno Weij heeft eerder zijn zorgen geuit over dit nieuwe uploadfilter. Lees: ‘Europa maakt meer kapot dan ons lief is’

NDP Nieuwsmedia, de belangenorganisatie van uitgevers, is blij met het nieuwe auteursrecht. ‘Het uitgeversrecht is onmisbaar voor het voortbestaan van onafhankelijke, professionele kwaliteitsjournalistiek in Europa. Het garandeert dat uitgevers kunnen blijven investeren in hun kwalitatief hoogwaardige redacties. Daarom schaarden ook journalistenverenigingen zich achter het voorstel’, meldt NDP Nieuwsmedia.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*