MAX Magazine laat grootste oplagewinst zien

MAX Magazine wist net als in 2019 ook weer in 2020 de grootste oplagewinst te boeken in totaal betaalde gerichte oplage. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM).

De oplage van de TV-gids van Omroep MAX ging in vergelijking met 2019 van 163.804 naar 186.594 exemplaren (+14%). MAX Magazine is inmiddels de grootste tv-gids van Nederland (en ook het enige RTV-blad dat vorig jaar wist te plussen in betaalde oplage).

“Het is bijzonder dat MAX Magazine binnen acht jaar het grootste rtv-magazine van Nederland is geworden. Een belangrijke reden is dat ons blad inhoudelijk sterk afwijkt van de andere omroepbladen. Dat heeft in combinatie met aansprekende radio- en tv-programmering en hoge online-cijfers tot dit resultaat geleid”, aldus uitgever en hoofdredacteur Peter Contant van MAX Magazine.   

7 Comments

  1. Verbazingwekkend hoe de andere omroepbladen het hebben opgegeven… het succes van Max Magazine is geheel verdiend en niet verwonderlijk, ook wat betreft de omroep Max, het Veronica van en voor pensionado’s. Ik zie veel parallellen: een weekblad met een spoorboekje en een gedegen redactionele invulling van een omroep die geleid wordt door een man met visie en vooral feeling.

    • De Vara- en Vpro-gids hebben het zeker niet opgegeven. Lees ze maar eens (de eerste heb ik btw zelf). Er is in het overwegend rechtse Nederland alleen niet zo’n groot publiek meer voor bladen met een dergelijke ondertoon.

  2. Het merk Veronica is besmet door een belabberde invulling van de radio- en televisiezender. Daarmee is het geen Veronica gids meer, maar een Veronica magazine. De artikelen zijn onderhand zo breed in smaak, dat niemand zich meer terugvindt die ooit een warm hart had voor de Veronica Omroep Organisatie. Bedenk wel dat deze doelgroep nu deze MAX gids leest, bij gebrek aan beter.

  3. Tegenwoordig heeft iedereen gewoon EPG op zijn tv. Daarnaast kun je ook op je mobiel precies zien wat er op tv is. De rol van tv-gids is dus gewoonweg uitgespeeld. Enkel het magazine-gedeelte van een tv-gids is nog interessant. Dat zag Rob Out met Veronica Magazine al tijdig in. De afgelopen 20 jaar wordt het magazine gedeelte echter redactioneel vaak slecht ingevuld door de meeste gidsen. Wanneer Humberto Tan of Robbert ten Brink weer een nieuw tv-programma hebben dan krijgen ze weer in al die titels eenzelfde soort uitgekauwd interview. Daar staan steeds minder mensen op te wachten. Het verbaasd mij overigens dat al die titels maar zo blijven bestaan, terwijl we de afgelopen jaren best veel omroepfusies hebben gehad. AVRO is al lang AVROTROS, maar er is nog wel steeds een AVROBODE en Televizier. De Tros heeft de Troskompas en de TV-krant. KRO is al enige tijd KRONCRV, maar heeft nog steeds de KRO Magazine en Mikrogids. Daar kan volgens mij best het mes in..

  4. In de jaren zeventig en tachtig waren troskompas en het veroniablad het grootste met de meeste leden misschien zijn veel leden overgestapt naar max zelf ben ik al 40 jaar lid van de tros nu dus avrotros met een abonnement op tv-krant.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*