MAX maakt documentaire over familiebedrijf Van der Valk Hotels

MAX maakt een tv-documentaireserie over de familie Van der Valk. Met meer dan honderd hotels in binnen- en buitenland geldt Van der Valk als één van de grootste familiebedrijven van Nederland. Grondlegger Martinus van der Valk maakte ooit van het café van zijn moeder een succesvol hotel/restaurant. Na vijf generaties bestaat de familie uit meer dan 700 mensen en de meesten daarvan vinden hun weg in het horeca concern. Hoe zetten de nazaten het gedachtengoed van grondlegger Martinus voort?

 

Onder leiding van Klaas van der Valk, kleinzoon van Martinus, heeft een commissie bestaande uit diverse familietakken van Van der Valk meer dan een jaar de mogelijkheden onderzocht voor een documentaire. “Wij worden regelmatig benaderd voor een tv-programma, docusoap of andere tv-uitzendingen. Met Omroep MAX hebben wij goede afspraken kunnen maken en daarom zijn we met Omroep MAX, Jan Slagter, in zee gegaan. Die heeft ons de zekerheid geboden om een reëel beeld te schetsen over ons familiebedrijf waar wij trots op zijn. Dat willen we graag delen met het Nederlandse publiek, dat voor het grootste deel regelmatig onze gasten zijn”, aldus Klaas van der Valk.

MAX neemt een kijkje achter de schermen bij de Nederlandse horecafamilie en onderzoekt de ambities en drijfveren van de jonge generatie Van der Valk. Een jaar lang filmt de omroep op verschillende locaties in Nederland, België en Luxemburg. MAX-directeur Jan Slagter: “Iedereen kent Van der Valk en tegelijkertijd ook niet. Ik denk dat het de bekendste onbekende familie in Nederland is en ik verheug me op een eerlijk en openhartig verhaal.” De eerste uitzending staat gepland voor het najaar van 2017.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*