Matthijs van Nieuwkerk ontkent intimidatie en seksueel overschrijdend gedrag

Vandaag is het rapport over misstanden bij de publieke omroep bekendgemaakt. De Wereld Draait Door komt daar veelvuldig in voor. NPO-bestuurder Susanne Kunzler meldt dat zij de aantijgingen met Matthijs van Nieuwkerk heeft besproken. Hij ontkent de gemelde misstanden stellig.

Personeelsleden van De Wereld Draait Door hebben verklaard dat presentator Matthijs van Nieuwkerk zich schuldig maakte aan fysiek geweld op de werkvloer, aldus BNNVARA-directeur Kunzeler in een gesprek met Nieuwsuur. Na overleg met het personeel is besloten geen aangifte tegen hem te doen.

Van Nieuwkerk ontkent deze aantijgingen en uit zijn verbazing over het feit dat zijn voormalige werkgever “dergelijke ongegronde beschuldigingen” maakt zonder bewijs.

„Ik heb mij niet schuldig gemaakt aan seksueel of fysiek grensoverschrijdend gedrag”, zegt hij. „Om vandaag van mijn oud-werkgever deze beschuldigingen te lezen, is werkelijk verbijsterend. Kunzeler bewijst zich hiermee een zeer onbetrouwbare (oud-)werkgever.”

Verder meldt Kunzeler in de Volkskrant dat er sprake was van een ongelijkwaardige relatie tussen Van Nieuwkerk en een medewerkster op de werkvloer. De medewerkster zou bij haar vertrek een bedrag van 20.000 euro ontvangen hebben, omdat zij na de relatie de organisatie wilde verlaten.


zie video:

2 Comments

  1. Her is in Nederland toch gebruikelijk dat je onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is.

    Als ik Van Nieuwkerk was zou ik naar de rechter stappen.

1 Trackback / Pingback

  1. ’Laat Matthijs van Nieuwkerk zijn salaris terugbetalen’ - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*