‘Matthijs van Nieuwkerk moet naar Talpa’

Diverse mediaspecialisten geven vandaag in het Algemeen Dagblad hun visie welke programma’s en presentatoren nog door John de Mol aangekocht moeten worden. Oud SBS-directeur Fons van Westeloo denkt dat Matthijs van Nieuwkerk de ideale kandidaat voor Talpa is.

Van Westerloo: “Ik zou álles doen om Matthijs naar Talpa te halen. Ik zou daar gerust een miljoen voor neerleggen. Met hem weet je zeker dat je gaat scoren.’’
De Wereld Draait Door-presentator droomt al lang over een late night-talkshow, waar hij eerder eens over onderhandelde met RTL, en is na al die jaren DWDD misschien wel toe aan iets anders.
Volgens AD-mediajournalisten Gudo Tienhoven en Dennis Jansen is het grootste tegenargument: Van Nieuwkerk naar ‘campingzender’ SBS 6? Die stijlbreuk is wellicht te groot. In tv-land spreken ze dan van een potentieel ‘Jack Spijkerman-trauma’, verwijzend naar de VARA-presentator die in 2005 verliet voor de toenmalige (mislukte) Talpa-zender. De kijker pikte dit niet.
Marianne Zwagerman denkt dat Talpa met het binnenhalen van Wilfred Genee al een beter kandidaat heeft binnengehaald. Zwagerman: “Die is veel leuker, Matthijs is over de hill.”
Lees verder op AD.nl

1 Comment

  1. Veel succesvolle programma’s en presentatoren bij de publieke omroep zullen dit succes verliezen zodra aangekondigd wordt dat er verhuisd gaat worden naar commerciële zenders.
    En andersom geldt dit ook.Het is alsof een boomhut uit elkaar valt en nimmer meer in elkaar passen zal.
    Het publiek van commerciële t.v. is héél anders dan dat van de publieke omroep. Daar hoor je met respect mee om te gaan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*