Mascha de Rooij nieuwe presentatrice van De Rijdende Rechter

Mascha de Rooij (40) is de nieuwe presentatrice van het programma De Rijdende Rechter. Mr. John Reid blijft ook na de verhuizing van het programma van KRO-NCRV naar Omroep MAX aan het programma verbonden als rechter.

Belangrijk programma voor MAX

MAX-directeur Jan Slagter: “Mascha is al 10 jaar een vaste waarde voor MAX. 10 jaar geleden begon ze een dag per week als presentatrice bij Hallo Nederland en ze heeft zich ontwikkeld tot één van onze vaste gezichten. Zo presenteert ze MAX Geheugentrainer, de bloemencorso’s en recent maakte ze de podcast Aan de zijde van de Prins over prins Carnaval in Breda. En nu gaat ze De Rijdende Rechter presenteren, een belangrijk programma voor MAX. Ik verheug me daar zeer op.”

“Ik heb veel zin in om dit mooie programma te presenteren en samen te werken met mr. John Reid”, vertelt Mascha de Rooij. “In De Rijdende Rechter krijgen alle partijen de ruimte om hun zegje te doen. Ik hoop dat ik eraan kan bijdragen dat ze meer naar elkaar gaan luisteren om zo wat meer begrip te krijgen voor elkaars situatie.” De Rijdende Rechter wordt later dit jaar uitgezonden bij MAX.

Over De Rijdende Rechter

In De Rijdende Rechter worden conflicten voorgelegd aan rechter mr. John Reid. Hij gaat samen met zijn team altijd persoonlijk langs om poolshoogte te nemen. In het programma volgt ook een bindende uitspraak. Het programma helpt bij conflicten over een onduidelijke erfgrens, overlast van bomen, schuttingen, schuurtjes en bij hoog opgelopen burenruzies. Maar ook familievetes en onenigheid over recht van overpad komen aan bod.

Het programma De Rijdende Rechter met Mascha de Rooij en mr. John Reid wordt later in 2024 uitgezonden bij MAX.

(Foto: © MAX/Elvin Boer)

4 Comments

 1. De (KRO-)NCRV zendt al 30 jaar de Rijdende Rechter uit.
  Nu gaat de omroep ermee stoppen. Waarom?

  “Met deze keuze maken we plaats voor nieuwe programmering die beter past bij de nieuwe koers van KRO-NCRV. Gelukkig is het programma, sinds de start geproduceerd door IDTV, in goede handen bij MAX.” zo meldt de omroep.

  MAX-directeur Jan Slagter laat weten: “Toen het verzoek kwam of wij De rijdende rechter over wilden nemen, wilden we dat zeker doen. Het programma is een goede aanvulling op de consumentenprogramma’s die wij al hebben…”

  Dus de ene omroep vindt het niet meer passen bij de eigen identiteit en de andere omroep weer juist wel bij die van hun.

  Het is toch één publieke omroep? Dat snapt een kijker toch niet meer? Oh nee, die maakt het niet uit wiens logo er linksboven in de hoek staat.
  Opheffen dus al die kleine clubjes met hun dure directeurtjes en overhead, want uiteindelijk blijven ze toch dezelfde programma’s uitzenden! Eén efficiente publieke omroep is veel beter dan.

  Destijds moest er flink verjongd worden bij de NPO. Omroep Max kwam er bij en bleek erg populair. De tijdslots die eigenlijk zo nodig naar ‘jongerenprogramma’s’ moesten gaan, worden nu ingevuld door MAX. ‘Met het Mes op Tafel’ is ook al zo’n doorgeschoven afdankertje dat een tweede leven leidt bij de club van Slagter. En de kijker haakt niet af. Welke omroep het uitzendt maakt dus niet uit.

 2. Wat is eigenlijk de nieuwe koers van kroncrv?
  Sluit die koers aan bij wat de kijker graag ziet? Zo slecht werd de RR toch niet bekeken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*