Martin van Doren: ‘De hype voorbij’

Het interview was geen steentje in een vijver: het was een meteoriet die insloeg. Meer vrouwelijke dj’s op prime-time was het kernpunt, en een stoet van al dan niet bekende Nederlanders haastten zich om hun zegje te doen, allemaal in de richting van steun aan Roosmarijn Reijmer. Zelfs Shula Rijxman mengde zich in de discussie met de legendarische opmerking dat de vrouwen haar konden bellen als zij er niet tussen kwamen op de mannenbolwerken NPO Radio 2 en 3FM. En er voltrok zich een klein wonder. In september verschenen op prime-time Eva Koreman en Angelique Houtveen op 3FM en tegelijkertijd kwam Annemieke Schollaardt op prime-time op NPO Radio 2 terecht.

Maar ‘de Slangenkuil Hilversum’ maalde verder. Nog in dezelfde maand als waarin zij begonnen was op NPO Radio 2, kwam de geruchtenstroom op gang dat Annemiek Schollaardt haar tijdslot zou gaan verliezen. Omroepspelletjes gaan haar noodlottig worden. Ik ben geen fan van Annemieke Schollaardt, maar ik vind het onverteerbaar dat zij moet opkrassen voor zij goed en wel een reële kans heeft gekregen. Zo ga je niet met mensen om; sterker: zo mag je niet met mensen omgaan! Ongetwijfeld zal er een soort van Lubberiaanse verklaring komen waarin gesteld wordt dat zij een prachtig nieuw tijdslot krijgt ‘in de randen tegen prime-time aan’. Was dat ook de strekking van alle steunbetuigingen aan Roosmarijn Reijmer? Ik dacht van niet.

Wat mij het meeste steekt: waar zijn al die mensen gebleven die zo onvoorwaardelijk hun steun betuigden en waar bleef Shula Rijxman? Is het allemaal geklets en gezwets voor de bühne geweest, even een graantje meepikken in de flow van de hype? Het ontluisterende antwoord is: ja, daar lijkt het verschrikkelijk veel op.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*