Martin Bosma (PVV) stelt Kamervragen over het verwijderen van ‘kwetsende’ tv-programma’s

Tweede Kamerlid Martin Bosma (PVV) heeft aan Minister Slob schriftelijk vragen gesteld over het mogelijk verwijderen van oude tv-programma’s die heel erg kwetsend zijn.

Bosma is geschokt dat er steeds meer oude tv-programma’s offline worden gehaald zoals Fawlty Towers en Gone with the wind om redenen van politieke correctheid. De BBC heeft de Fawlty Towers-aflevering met daarin de term ‘Don’t mention the war’ verwijderd.

Hij wil weten of de Minister van OCW zich zorgen maakt dat dat de inperking van artistieke vrijheid overslaat naar Nederland. De NPO heeft aangegeven met omroepen in gesprek te gaan over oudere programma’s die nu misschien niet meer kunnen.  

Bosma:  “Wie heeft de NPO gevraagd dit te doen? Waarom doet de NPO dit? Waarom hobbelt de NPO achter elke linkse mode aan? Hoezo ‘kunnen programma’s niet meer’ en op grond waarvan?”

Bos vraagt zich af hoe dit verhoudt tot de Grondwet en de Mediawet. Hij hoopt dat Slob bereid is de NPO aan te spreken op deze aantasting van de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van kunstenaars.

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?id=2020Z10886&did=2020D23573

2 Comments

  1. UKTV heeft de aflevering van Fawlty Towers al weer online gezet, met waarschuwing over gebruik van racistische taal. VPRO heeft Little Britain gewoon op NPO Start laten staan. Vragen aan minister Slob slaan nergens op, NPO kan prima zorgvuldig beleid voeren en doet dat ook.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*