‘Martijn van Dam (NPO) gaf opdracht voor verduisteren NSOB-onderzoek’

Het beruchte NSOB-onderzoek is na mediacommotie alsnog gepubliceerd. Bronnen vanuit NSOB melden dat de NPO-topbestuurder zelf bij NSOB nadrukkelijk heeft aangegeven dat dit rapport niet openbaar gemaakt mocht worden.

De carrière van de oud-PvdA politicus gaat tot op heden niet bepaald over rozen. Hij was als staatssecretaris eerder betrokken bij het Eierschandaal. Zijn gooi om fractievoorzitter van de PvdA te worden liep na een optreden in DWDD uit op een debacle.

Sinds 1 september is hij lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor Mediaportfolio en Distributie. Door de ziekte van NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman heeft hij meer verantwoordelijkheid binnen de NPO-organisatie gekregen. Binnen de omroepwereld wordt al langer getwijfeld over zijn capaciteiten. Op het Media Park wordt hij gekscherend ‘Martijn de Ambtenaar’ genoemd door zijn zeer rigide stijl van werken. Tevens staat Van Dam bekend bij diverse mediajournalisten bekend als onzichtbare NPO-bestuurder.

Nu naar voren is gekomen dat de NPO nadrukkelijk heeft willen voorkomen dat dit rapport gepubliceerd zou worden, staat zijn positie verder onder druk.

Update: Ondanks de brief van het NSOB ontkent de NPO dat er sprake is van het achterhouden van het rapport. Lees hier de verklaring van de NPO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*