Marianne Zwagerman: NPO kan zonder Matthijs van Nieuwkerk

De topsalarissen in omroepland staat sinds deze week weer onder vuur. Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft een voorstel ingediend dat mensen uit de semipublieke instellingen niet meer gaat verdienen dan een minister. Diverse presentatoren van publieke omroepen zitten echter ver boven dit salaris.

Matthijs van Nieuwkerk heeft eerder aangegeven nooit voor minder te zullen gaan werken.  Volgens Marianne Zwagerman zou de NPO prima zonder Matthijs van Nieuwkerk kunnen. Zwagerman: “Het is niet zo dat niemand anders in Nederland het werk van Matthijs kan doen. Humberto Tan kan het bijvoorbeeld ook. In die zin mag hij eigenlijk wel weg van mij. Anders zijn het ook maar steeds dezelfde koppen. Dus eruit met die man, sorry Matthijs”

De grootverdieners hoeven zich nog niet direct zorgen te maken als het voorstel wordt aangenomen. De eerste vier jaar zal het salaris worden gehandhaafd en vervolgens zal de in drie worden afgebouwd naar maximaal €179.000 per jaar. Volgens Zwagerman zijn er echter diverse constructies te vinden om deze salarisnorm te omzeilen, waaronder het opzetten van productiehuis.

 

Bron: Metro Nieuws 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*