Maria Fiselier nieuwe presentator bij AVROTROS

Mezzosopraan Maria Fiselier is de nieuwe presentator van AVROTROS. Zij presenteert vanaf nu alle tv-registraties van klassieke concerten en evenementen bij de omroep. AVROTROS brengt het hele jaar door een prachtig aanbod van klassieke concerten op tv; concerten met een uniek verhaal, een bijzondere aanleiding of vanaf een sprookjesachtige buitenlocatieHaar eerste presentatie komt morgen vanuit het Concertgebouw waar het Koningsnachtconcert plaatsvindt. Verder staan onder andere nog het AVROTROS Lenteconcert, het 40-jarig jubileum van het Prinsengrachtconcert en Opening Night en de Kerstmatinee van het Concertgebouworkest voor dit jaar op de agenda.

AVROTROS heeft een groot en divers klassiek aanbod op radio, tv en met podcasts. Naast het brengen van de beste kwaliteit, is de omroep erop gericht om geïnteresseerd publiek door de klassieke wereld te gidsen en aan te sluiten op de belevingswereld van deze brede groep. Die ambitie past Maria Fiselier als een jas: “Ik wil klassieke muziek nog dichter bij de mensen brengen en geloof dat mijn enthousiasme en passie voor deze kunstvorm aanstekelijk werken. Ik wil mensen laten zien en horen hoe ongelofelijk mooi klassieke muziek kan zijn en hoe puur de muziek bij mensen binnen kan komen. Ook wanneer ze de etiketten en tradities niet kennen. Als presentator bij AVROTROS kan en mag ik precies dat doen. Ik ben razend enthousiast over deze nieuwe uitdaging.”  

Mediadirecteur Bart Barnas: “Maria Fiselier is iemand die bruggen kan slaan. Ze behoort tot de top van haar vak, heeft ontzettend veel ervaring en kan hierover op een toegankelijke en enthousiasmerende manier vertellen. Daarmee is de match 100%. We zijn daarom ook ontzettend trots dat zij zich aan ons heeft verbonden.” 

Maria Fiselier werkte in diverse landen mee aan grote operaproducties en was als solist verbonden aan de Komische Oper Berlin in Berlijn. In 2017 deed zij al eens mee aan het AVROTROS-programma Tijl B op volle toeren waarin zij een eigen versie van Leef, van André Hazes, maakte onder de naam Vivre. In 2018 gooide zij hoge ogen met haar deelname aan het programma Beste Zangers. 

Het Koningsnacht Concert, waar singer songwriters als Jeangu Macrooy, MEAU, Pitou en Thomas Azier optreden met Camerata RCO, past als concert meteen perfect bij de ambities van zowel AVROTROS als Maria Fiselier. Ze deelt het podium bij deze presentatie met Glen Faria, waarmee ze samen te zien was in Beste Zangers.
 
 
 Koningsnachtconcert, 26 april om 23.15 uur bij AVROTROS op NPO 2

AVROTROS Lenteconcert, 6 juni om 21.50 uur bij AVROTROS op NPO 2

Prinsengrachtconcert, 20 augustus om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 2

Opening Night Concertgebouworkest, 9 september bij AVROTROS op NPO 2

De Kerstmatinee, 25 december bij AVROTROS op NPO 2
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*