Margriet van der Linden stopt met M

Talkshow M, gepresenteerd door Margriet van der Linden, stopt.

De laatste aflevering van het programma van de KRO-NCRV wordt vrijdagavond uitgezonden, bevestigt Van der Linden donderdag aan het AD.

Ondanks het prominente tijdstip wist de talkshow al lange tijd weinig kijkers te trekken.

“Na vijf seizoenen van Talkshow M heb ik besloten geen volgend seizoen meer voor te bereiden. Het was geen lichte beslissing want al die tijd hebben we met enorm veel plezier, betrokkenheid en hard werken een mooie, inhoudelijke talkshow gemaakt. Vijf seizoenen lang heb ik spraakmakende tafelgasten mogen ontvangen en zijn uiteenlopende onderwerpen aan bod gekomen waarmee we echt impact hebben gemaakt en bij hebben kunnen dragen aan het maatschappelijke en actuele debat. Voor mij persoonlijk is dit een geschikt moment om samen met KRO-NCRV en NPO verder te kijken naar een ander format passend bij de wensen van de kijker en bij mij persoonlijk. Daar kijk ik enorm naar uit. De eerste ideeën zijn er en zodra deze concreet worden zal ik daar meer over bekend maken. Voor nu wil ik de NPO, KRO-NCRV, producent Human Factor, het team en bovenal de kijkers bedanken voor deze vijf bijzondere seizoenen. Tot ziens, dit was M.”,aldus KRO-NCRV-presentatrice Margriet van der Linden.

Sandra Hilster, Mediadirecteur KRO-NCRV: “We hebben vijf opvallende seizoenen met Margriet gemaakt, waarin zij als bevlogen talkshowhost onderwerpen aan bod liet komen die in andere talkshow onderbelicht bleven. Margriet zoekt in haar talkshow meer naar wat ons bindt dan wat ons uit elkaar drijft, wat in deze tijden van polarisatie belangrijk blijft om te doen. Haar diverse gastenbeleid met nieuwe ‘stemmen’ werd gewaardeerd door haar kijkerspubliek. We willen Margriet bedanken voor de vele maatschappelijke onderwerpen die zij niet onbesproken liet. We kijken de komende periode naar nieuwe mogelijkheden om onze samenwerking voort te zetten.”

4 Comments

  1. Terecht. Wat een zwaarmoedige uitzending. Khalid en Sophie is al niet beter. Gewoon het DWDD format weer nieuw leven in blazen.

  2. Ik wens Margriet heel veel sterkte en wijsheid in haar nieuwe uitdaging, als ik het maar niet hoef te zien.
    En … wanneer begint de talkshow “Gijs en Marcel” ?

  3. Ik gok op Toine Huys…

    Ik las trouwens dat de Vara koos voor ander decor maar wel dezelfde poppetjes…Dat voorspelt niet veel goeds.
    Gelukkig zit er een uit knop op de tv.

  4. Ik ga het missen! Haar opgewektheid, haar energie en vooral ook de onderwerpen die aan bod kwamen. En die bij de meeste programma’s onderbelicht worden. In het begin was Margriet misschien iets te nadrukkelijk aanwezig, maar dat werd steeds beter. Heel jammer dat zij nu stopt! Margriet,dank voor jouw en jullie inbreng, ik heb steeds gekeken! Cath.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*