Margriet Brandsma te gast in Schepper & Co TV

Margriet Brandsma te gast in Schepper & Co TV

Margriet Brandsma, voormalig Duitsland correspondent voor de NOS, is op 24 november te gast bij Jacobine Geel in het NCRV-programma Schepper & Co TV. Ze vertelt in het programma over de impact van grote gebeurtenissen in haar leven en de radicale omslag die daarop volgt.

De val van de Berlijnse Muur, nu 25 jaar geleden, staat symbool voor grote veranderingen in het leven van veel mensen. Zo ook in dat van voormalig Duitsland correspondent Margriet Brandsma. 

Door de val van de Muur werd ze als journalist nieuwsgierig naar Duitsland en alle veranderingen die daar plaatsvonden, en vanaf 2002 werd ze er correspondent voor het NOS Journaal tot afgelopen zomer. Ze besloot om voor zichzelf te beginnen en zich meer te richten op het schrijven van boeken.

Margriet Brandsma trad in 1991 in dienst van de NOS. Het correspondentschap in Duitsland was eenvolgende stap in haar carrière. In 2002 vertelde ze aan de NCRV-gids:

 “Dat ik voor zo’n belangrijke post ben gevraagd, voelt wel als een waardering voor mijn werk. (…) Ik ben vrij nuchter: ik heb meteen de minnen tegenover de plussen gezet. Natuurlijk geef ik wat betreft werk en privé wel wat op, maar het is altijd makkelijker om te blijven zitten. Ik vind dat ik me als journalist moet blijven vernieuwen. Verandering houdt me scherp.”

Lees hier het hele artikel in de NCRV-gids

Een video op de NOS-site laat Margriet Brandsma zien door de jaren heen.
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*