Marconi Awards 2016: Genomineerden aanstromend talent en beste zender bekend

Vandaag heeft organisator van de vakjuryprijzen voor radio Arjan Snijders bij Jurgen van den Berg in het NOS Radio 1 Journaal de genomineerden voor de Marconi Awards 2016 in de categorieën ‘Aanstormend Talent’ en ‘Beste Zender’ bekend gemaakt.

De genomineerden in de categorie ‘Aanstormend Talent’ zijn (in alfabetische volgorde):

· Eva Cleven (NPO FunX / VPRO)
· Rob Janssen (NPO 3FM / KX Radio / AVROTROS)
· Jordi Warners (SLAM!)

In de categorie ‘Beste Zender’ zijn dit de drie finalisten (in alfabetische volgorde):

· 100%NL
· NPO Radio 2
· Radio 538

De winnaar van de Marconi Oeuvre Award 2016 wordt op een later moment bekend gemaakt. De winnaar van de Marconi Impact Award wordt pas op de avond van de uitreiking bekend gemaakt.

De jury van de Marconi Awards bestaat elk jaar uit 10 actieve radioprogrammamakers. Vijf komen uit de publieke radio, vijf werken bij commerciële zenders. Minimaal twee juryleden werken niet bij popmuziekzenders, minimaal twee juryleden zijn vrouw. De jury van 2016 bestaat uit: Uunco Cerfontaine (voorzitter / Sky Radio Group), Dieuwertje Valentijn (Qmusic), Annette van Soest (BNR NieuwsRadio), Astrid de Jong (MAX NPO Radio 1), Ruud de Wild (KRO-NCRV Radio 2), Niels Heithuis (KRO-NCRV Radio 4 & Radio 1), Florent Luyckx (Talent Management), Michiel Veenstra (NTR NPO 3FM), Ronald Sebök (100%NL) en Dave Minneboo (Radio 538).

De bekendmaking is de eerste opmaat van een reeks radioprijzen. Het publiek is hierna aan de beurt. De publieksprijzen kunnen vanaf 1 december worden gekozen via avrotros.nl/RadioRing. Daar is tot en met 15 december het beste radioprogramma en de beste radioman en beste radiovrouw te kiezen. Deze publieksprijzen, de Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSter Man en Vrouw, worden net als de vakjuryprijzen allen uitgereikt op Het RadioGala van het Jaar, donderdag 19 januari 2017. AVROTROS doet verslag van de avond.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*