Marco van Basten aan de slag voor Fox Sports

Nu het de ontknoping in de Play-offs afgelopen week is het Nederlandse voetbalseizoen spectaculair afgesloten. FOX Sports richt de blik inmiddels weer op het nieuwe Eredivisieseizoen en heeft daarom de contracten met analisten Arnold Bruggink en John de Wolf verlengd. Ook wordt er een nieuwe naam aan het team van FOX Sports toegevoegd: Marco van Basten.

Van Basten begint rond de start van het nieuwe Eredivisieseizoen bij FOX Sports. Hij is dan regelmatig te zien als analist en wordt een vaste gast in het zaterdagavondprogramma ‘De Eretribune’. “Ik heb er zin in,” zegt hij. “Ik denk dat ‘De Eretribune’ goed bij me past door de ruimte die er is om niet alleen te kijken naar de wedstrijden, maar ook naar de ontwikkelingen en actualiteiten eromheen. Daarnaast kijk ik ernaar uit om weer met Jan Joost van Gangelen samen te werken.”

Van Basten trof Van Gangelen eerder rond wedstrijden van het Nederlands Elftal. Van Gangelen presenteert ‘De Eretribune’ samen met Aletha Leidelmeijer. 

Van Basten begint volgend seizoen bij FOX Sports, maar is zondagochtend al te gast in ‘De Tafel van Kees’, de laatste uitzending van Kees Jansma als presentator. Van Basten werkte met Jansma samen bij het Nederlands elftal. 

“Als tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar, sterspeler van de EK ’88-selectie en ex-bondscoach van het Nederlands Elftal behoeft Marco van Basten uiteraard geen enkele introductie”, zegt Rob Labree, director Programming & Production bij FOX Sports. “Marco heeft als voetballer een buitengewone staat van dienst en staat bekend om zijn eigen, innovatieve kijk op voetbal. We heten hem zeer hartelijk welkom en zijn trots dat hij zijn expertise en visie exclusief bij FOX Sports gaat inzetten.”

 Van Basten wordt bij aanvang van het nieuwe seizoen verwelkomd door onder andere FOX Sports-collega’s Arnold Bruggink en John de Wolf. Beide analisten hebben hun contract met FOX Sports verlengd waardoor ze exclusief bij de sportzender te zien blijven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*