Marcel van Roosmalen, Johan Derksen en Guido Weijers in verkiezingsspecial ‘Dat zijn geen grappen’ (PowNed/NPO 3)

guido weijers

Omroep PowNed komt met een speciale verkiezingseditie van de documentaire ‘Dat zijn geen grappen’. In ‘Dat zijn geen grappen in verkiezingstijd’ geven bekende cabaretiers en opiniemakers een kritische en satirische beschouwing van Nederland in tijden van lockdown en verkiezingen. Donderdag 11 maart om 21:40 uur op NPO 3.

Terwijl Nederland zich weer opmaakt voor een gang naar het stemhokje, duurt de coronacrisis voort en zitten cabaretiers nog altijd werkloos thuis. In ‘Dat zijn geen grappen in verkiezingstijd’ zet PowNed deze grappenmakers terug in de spotlights om het wel en wee van Nederland in tijden van lockdown en verkiezingen eens stevig onder de loep te nemen.  

Met Marcel van Roosmalen, Jort Kelder, Martijn Koning, Stefano Keizers, Johan Derksen, Guido Weijers, Yoeri Albrecht, Rayen Panday en Theo Hiddema. Op prikkelende wijze geven ze hun beschouwing, waarbij tal van hete hangijzers de revue passeren: van groeiende weerstand tegen de coronamaatregelen tot een blunderend koningshuis, van complotwappies tot vaccinatiestress, van het Sigrid Kaag-effect tot gedonder bij het Forum voor Democratie. 

PowNed-voorzitter en hoofdredacteur Dominique Weesie: “Een messcherpe beschouwing van een samenleving die zich aan banden voelt gelegd en coronamoe is terwijl de politiek strijdt om de gunst van de kiezer.”

‘Dat zijn geen grappen in verkiezingstijd’ wordt uitgezonden op donderdag 11 maart om 21:40 uur op NPO 3. De documentaire duurt 50 minuten. 

Over ‘Dat zijn geen grappen’ 
‘Dat zijn geen grappen’ is een PowNed-documentaire en verkent de grenzen van de grap. Bekende cabaretiers en opiniemakers geven hun beschouwing over veelbesproken maatschappelijke thema’s: van racisme tot genderneutraliteit, van Zwarte Piet tot het fenomeen woke. De documentaire werd eind 2018 voor het eerst uitgezonden en kreeg eind 2019 een vervolg. In het voorjaar van 2020 bracht PowNed een speciale coronaeditie uit. 

3 Comments

  1. Het is wel weer duidelijk uit wat voor vaatje PowNed tapt met deze verkiezingspecial met alleen maar mannen, allemaal mannetjesputters. En ook Marcel van Roosmalen is van de partij, niet gek, want ik heb hem een keer, voor zijn doorbraak als BN’er, horen zeggen dat hij graag en veel op tv en in de media wil komen om zo zijn boeken te verkopen en geld te verdienen voor zijn gezinnetje in Wormer. Maar het valt me toch van hem tegen en ja, het is vaak niet alleen om het geld, maar ook de aandacht die zo verslavend is.

    • Lees ik net de laatste column van Marcel van Roosmalen in NRC Handelsblad en vindt hij al die ophef over naakte mensen in een kinderprogramma op tv maar onzin. Zeker, maar tot welke leeftijd zal hij met zijn dochters in zijn blootje in bad zitten, maar bovenal, het zal toch geen uitnodiging zijn dat ie zelf, alles voor de aandacht, wel in z’n blote Gerrit op de buis wil? Help!

      • Sorry Luuk maar je schrijft onzin. Je haalt twee dingen door elkaar. Naakt zijn en naakt met je dochter in bad. Het 1ste ben ik niet tegen ( waarom zou ik) en het tweede hangt er van af hoe oud die dochter is. Toen onze kinderen klein waren deden wij dat ook. Maar op een bepaalde leeftijd stop je daarmee. Kinderen laten heel subtiel weten wanneer ze niet meer willen.Daarom nogmaals; wat is er mis aan blood? Volgens mij helemaal niets.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*