Marcel van Roosmalen gaat nieuwe podcasts maken

In aanloop van de Online Radio Awards interviewen wij diverse online radiomakers en podcasters. Ditmaal: Marcel van Roosmalen (De Gijzeling van Gladbeck -podcast) 

Hoe kwam je op het idee om een podcast te maken over deze gijzeling uit 1988?
Tijdens een etentje met Roel Gootzen met wie ik in een studentenhuis in Nijmegen heb gewoond, hij liet beelden zien op zijn telefoon en vroeg of ik me de Gijzeling van Gladbeck nog herinnerde.

Hoe wordt binnen de publieke omroep zo’n idee uiteindelijk omgezet tot een daadwerkelijke podcastproductie?
Dat gaat over heel veel schijven, eerst moet een omroep je idee ondersteunen en voordragen, daarna gaat het naar een overkoepelende podcastcoordinator bij in dit geval Radio 1.

Over de ‘Geiselnahme von Gladbeck’ uit 1988 is al veel geschreven. Op tv zijn er diverse documentaires en zelfs een film  van gemaakt. Wat hebben jullie met jullie podcast extra kunnen toevoegen?
Een persoonlijk tintje.

Jullie podcast wist in de Podcast Top 50 een hoge notering te scoren en nog steeds trekt de serie veel luisteraars. Hoe worden jullie vanuit de omroep ondersteund in de promotie van deze podcast? 
Er is een filmpje gemaakt dat is uitgestuurd op de sociale media.

De gijzelnemers gingen tijdens de gijzeling in 1988 heel soepel met de media om. Ze werden gewoon live geïnterviewd en het was opvallend hoe aanwezig de media was. Je gaf eerder aan heel graag deze podcast te willen maken maken, want je was vooral benieuwd naar de parallel tussen de rol van de media destijds en onze media van nu. Waar verbaas je je in 2020 exact over op het gebied van media?
Dat iedereen media is.

Ben je na dit grote succes al bezig met een nieuwe podcastserie?
Ja, met Roelof de Vries over het koningshuis. En met Noortje Velthuizen en Roelof de Vries: De Krokante Leesmap on tour.

Kijk voor meer informatie op onlineradioawards.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*