Marc Adriani nieuwe hoofdredacteur BNR Nieuwsradio

Marc Adriani (49) is per 1 november benoemd als hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. Hij volgt Mireille van Ark op die onlangs adjunct-hoofdredacteur is geworden bij RTL Nieuws.

Adriani was van juli 2018 tot januari dit jaar directeur radio bij Talpa Network, het mediabedrijf van John de Mol en exploitant van onder meer Radio 538 en SkyRadio. Daarvoor werkte hij bij BNNVara, als zakelijk directeur en algemeen directeur ad interim.

Adriani begon na zijn opleiding journalistiek aan Windesheim als journalist bij Veronica Nieuws Radio. In 2001 werd hij programmaleider Radio bij Omroep BNN.

BNR Nieuwsradio is evenals Het Financieele Dagblad een dochterbedrijf van de FD Mediagroep.

5 Comments

 1. Nou, weer een D66’er op een cruciale plaats in de Nederlandse journalistiek. Hoezo een pluriform medialandschap? Nu weten we zeker dat de neoliberale regering tot in lengte van jaren de standaard blijft.

 2. Gefeliciteerd Marc!

  Ik luister nu naar de Veronica Express en die is net uit Tilburg vertrokken, Robbie wilde dr niet uitstappen … Maar gelijk n passend feestelijk plaetje voor Marc aangevraagd, want net als ik n grote discoliefhebber. En Disco Train geappt voor m van Dance Reaction en dat heeft Marc nog gebruikt in n jingle voor n spelletje in zn onvolprezen Platenpaleis op Radio 2 …

  Hu hu! Hu hu! Hu hu …

  Please to meet You Rob, Caroline en Lisanne …

  Wie wijst mij de weg naar Hilversum?

 3. Snap iets niet. De beste man heeft ruim 20 jaar geen journalistiek bedreven. Marc Adriani Heeft ruim 20 jaar geen deel uitgemaakt van een redactie maar was vooral directeur/bestuurder bij bnnvara, talpa network, bnn etc.

  En deze man mag nu het enige commerciële nieuwsradiostation hoofdredactioneel gaan leiden.

  Bram Mullink de adjunct hoofdredacteur is door directeur Eugènie van wiechen (FD mediagroep) terzijde geschoven voor deze functie. Of zou eigenaar HAL zich ermee bemoeid hebben?

  Ik snap hier niets van! Wat is hier gaande?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*