Maastricht-lobby om Songfestival binnen te halen draait op volle toeren

Direct na het winnen van het Songfestival was Maastricht de eerste gemeente die aangaf graag het Songfestival te willen organiseren.

Ook AVROTROS-baas Eric van Stade zegt dat Maastricht zeker kans maakt op het binnenhalen van het Eurovisie Songfestival. “Jullie staan nu al met een punt voor”, aldus de directeur.

Een team van L1 was vandaag in Hilversum om te ‘lobbyen’ voor de komst van het evenement naar Limburg. Hiervoor zijn ze goed voorbereid: ze zijn op pad met vlaai en geheel in stijl gekleed.

De omroepbaas zegt druk bezig te zijn met de voorbereidingen. “We krijgen heel veel aanmeldingen, heel veel steden willen dit organiseren. We zijn hard bezig met het opstellen van eisen. De steden kunnen zich op basis daarvan gaan inschrijven. We hopen dat op korte termijn rond te hebben. Maandagmorgen hebben we de eerste vergadering gehad. We hopen binnen enkele weken meer duidelijkheid te hebben.”

Lees ook: Eurovisie Songfestival in Maastricht: hoe realistisch is het?

‘Een prachtig affiche’
Op de vraag of Maastricht kans maakt om er met de eer vandoor te gaan antwoordt Van Stade: “Natuurlijk maakt Maastricht een kans. We hebben goede ervaringen met Maastricht. Ik heb Dominoday daar geproduceerd en dat was een geweldige ervaring. We weten wat daar wel en niet kan. En Maastricht is een prachtige stad, een prachtige plaatje en een prachtige affiche voor Nederland.”

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*