Luistercijfers week 6: NPO Radio 2 wint flink, Sky Radio de bereiksleider

De 80’s zijn hot. De 80’s Top zorgt voor een flinke stijging in luisteraars én luistertijd bij NPO Radio 2 waardoor deze zender weer flink wint en bovenaan blijft staan. De 80’s lijst van JOE doet het beduidend minder goed afgelopen week, ondanks een flinke marketingcampagne. Sky Radio is de enige Talpa radiozender die stijgt, door een iets langere luisterduur en de meeste luisteraars in verband met de claim die ze op Valentijnsdag hebben gelegd en hun hitlijst De Valentijn 500. Qmusic lijkt hier overigens minder last van te hebben dan zusterstations 538 en 10.

Het lukt 3FM ook weer eens om boven het miljoen aan weekbereik te komen en een marktaandeel van boven de 2%. Radio Veronica duikt juist weer onder de 2% ondanks een stijging in bereik maar een daling in luistertijd. Het 80’s geweld bij NPO Radio 2 en JOE lijkt vooral ten koste te gaan van NPO Radio 5 en Talpa’s 10.

8 Comments

  1. Kink op fm is nog niet echt succes zo te zien en slam daartegen wel 1.1 marktaandeel komt vast door 90s lijst die ze vorige week hadden

  2. Dat is dan goed om te zien dat de 80’s lijst van R2 beter scoort dan die van JOE, want die laatste is me een partij afgezaagd. Ik vond hem van R2 vorig jaar ook niet spannend maar doordat ze hem dit jaar groter hadden gemaakt (meer uren), was de eerste helft leuk om naar te luisteren. Die uitbreiding van de lijst van R2 is overigens gebeurd door een lobby van de dj’s in de avonduren, werd terloops een keer gezegd. Niet omdat R2 ook van mening was dat het wel wat spannender kon.

  3. Top 80’s was prima. Hilversum 2 op z’n best (terwijl eigenlijk Hilversum 1 de oude naam is).

    Joe staat synoniem voor zijn naamgenoot uit Amerika, het is het allemaal net niet. Maar het tij kan keren he.

    Titanica op 1,9 ? Sja… Wie weet na de zomer….

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*