Luistercijfers februari/maart: KINK stijgt door

NPO Radio 2 blijft marktleider bij het luisteronderzoek over februari-maart 2020. Radio 10 heeft Radio 538 nu ingehaald. NPO Radio 1 doet het ook goed door de verhoogde nieuwsconsumptie bij luisteraars door de corona-actualiteiten.

Voor de nieuwe online zender KINK is het het tweede meetmoment. De zender stijgt over één periode van 0.4 naar 0.5 procent marktaandeel.

Zie overzicht (met speciale dank aan Radiofreak.nl)

8 Comments

  • Dat 538 zou dalen is geen verrassing. Dat voorspelde jij zelf ook al heel lang geleden. 🙂 Een flinke stijging van KINK vind ik wel opvallend. Vooral omdat ze geen FM-frequentie hebben.
   Groet, Richard

   PS: Als er geen ‘Partnerbijdrage’ bij staat dan is er niet voor betaald.

 1. Wat een bizarre berichtgeving rondom de luistercijfers van feb/maart. Iedereen weet dat het geneuzel achter de komma feitelijk onzin is. Die kunnen veroorzaakt worden door afrondingsverschillen of omdat één vaste luisteraar net die ene week andere intersses had. De enige relevante verandering is de daling van 538, de rest is gelijk gebleven. Ophef over de 0,1% stijging van Kink is totale flauwekul. Graag een volgende keer een wat meer professioneel commentaar of schrijf anders helemaal niks en laat de cijfers voor zich spreken.

  • Wat ik mis in de cijfers in deze coronatijden is hoeveel luisteraars er in totaal luisterden. Dit zijn alleen maar relatieve percentages van luisteraandelen. Is het totaal aantal luisteraars nu gezakt of gestegen? De intelligente lockdown begon op 16 maart.

  • Zeiden ze niet vroeger bij Veronica Nieuws Radio bij 0,4% marktaandeel: Afgerond 0. De foutmarge was en is misschien nog steeds ca 0,4.

1 Trackback / Pingback

 1. Waar zijn de alternatieve muziekgenres gebleven? – HvA Schrijft

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*