Luisteraars zetten Thriller op 1 in Radio Veronica’s Album Top 750

De luisteraars van Radio Veronica hebben Michael Jacksons album Thriller verkozen tot het beste album ooit gemaakt.

De afgelopen weken konden zij hun tien favoriete albums allertijden doorgeven voor de nieuwe editie van Radio Veronica’s Album Top 750. Met 19 noteringen komt de Britse band The Rolling Stones het vaakst voor in de lijst en met 12 albums is Anouk de meest genoteerde Nederlandse act. Vanaf vandaag is de Album Top 750 gedurende twee weken dagelijks van 7.00 tot 20.00 uur te horen bij het station met de Hits Van Je Leven. Op 16 september tussen 15.00 en 16.00 uur wordt de lijst afgesloten door dj Dennis Hoebee met de nummer 1 en is het gehele album van ‘The King Of Pop’ te horen.

De Top 5 van Radio Veronica’s Album Top 750
1. Thriller – Michael Jackson
2. Ten – Pearl Jam
3. 21 – Adele
4. The Joshua Tree – U2
5. The Dark Side of the Moon – Pink Floyd

De complete Radio Veronica Album Top 750 is te vinden op radioveronica.nl.

Erik de Zwart, station director en dj Radio Veronica: “De Album Top 750 geeft een mooi overzicht van dé albums die elke muziekliefhebber gehoord moet hebben volgens onze luisteraars die de lijst samenstellen. Van ieder album in de lijst draaien we meerdere nummers. Dit zijn bekende hits, maar juist ook typische albumtracks die zelden of nooit op de radio te horen zijn. Thriller staat op nummer 1 en wordt bovendien in z’n geheel gedraaid. Dankzij onze luisteraars is het de komende weken dus weer genieten van dit unieke jaarlijkse radio-event.”

Album Top 750
De Radio Veronica Album Top 750 wordt jaarlijks uitgezonden. In de lijst van 2015 kreeg het album The Dark Side Of The Moon van Pink Floyd de meeste stemmen van de Radio Veronica-luisteraars en stond dus op nummer 1.
Op zaterdag 10 september van 8.00 tot 20.00 uur en zondag 11 september is er een reguliere programmering bij Radio veronica, dan wordt de Album Top 750 onderbroken in verband met Sport Update.

Facts & Figures Album Top 750 – 2016

Thriller
Thriller, Michael Jackson – kort na de release in november 1982 staat Thriller al in de top 10 van best verkochte albums ooit. In die lijst is het album 34 jaar later nog altijd te vinden. Singles als Billie Jean, Beat It en titeltrack Thriller groeien uit tot de bekendste hits van ‘The King of Pop’.

Meeste noteringen
De meeste noteringen in de lijst zijn van The Rolling Stones (19x) en U2 en Queen (beide 16x).
Met Beast Of Burden zijn The Rolling Stones bovendien te horen op de soundtrack van de film Fifty Shades Of Grey (nr. 669). U2 staat ook nog op de filmsoundtrack van Batman Forever (nr. 631) met Hold Me Thrill Me Kiss Me Kill Me. Queen-gitarist Brian May heeft naast zijn noteringen met de band één solonotering: het album Back To The Light (nr. 384).

Succesvolste Nederlandse acts
De meest genoteerde Nederlandse act is Anouk met twaalf albums in de Album Top 750. Zowel Anouk als Racoon komen beiden twee keer voor in de bovenste 100 en zijn daardoor wat dat betreft de meest succesvolle Nederlandse acts. Dankzij de 14e plaats voor het album Rivals is Kensington de hoogst genoteerde Nederlandse act in de lijst

Nieuwste en oudste album
Het nieuwste album in de lijst is The Getaway van de Red Hot Chili Peppers (nr. 717). Het elfde studioalbum van de Amerikaanse rockers verscheen op 17 juni van dit jaar. Een maand eerder kwam de single Dark Necessities al uit. Het oudste album is With The Beatles van The Beatles (nr. 700) en werd uitgebracht op 22 november 1963, de dag dat de toenmalige Amerikaanse president John F. Kennedy werd vermoord. With The Beatles is het is het eerste Beatles-album dat een nummer bevat dat werd geschreven door George Harrison.

Album met de meeste Top 40-hits
Michael Jackson is niet alleen de nummer 1 in de Radio Veronica Album Top 750, The King Of Pop is ook het meest succesvol als het gaat om albums met de meeste Top 40-hits. Van zijn klassieker Thriller haalden maar liefst zeven van de negen tracks de Top 40 en van de opvolger Bad (nr. 46) kwamen zelfs acht van de tien tracks op het album in de Top 40 terecht. Compilatiealbums en live-albums in de Album Top 750 tellen dan uiteraard niet mee.

Hoogst genoteerde soundtrack
Het album Purple Rain van Prince & The Revolution (nr. 6) is de hoogst genoteerde filmsoundtrack in de Album Top 750. De zanger uit Minneapolis speelt niet alleen de hoofdrol in de film Purple Rain uit 1984, hij was ook verantwoordelijk voor de soundtrack en dat leverde hits op als Let’s Go Crazy, When Doves Cry en natuurlijk de titeltrack Purple Rain. Ook andere filmsoundtracks scoren goed in de Album Top 750, zoals muziek uit films als Alles Is Liefde, Dirty Dancing en Batman Forever.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*