Louis van Gaal moet kijkcijfers VPRO Zomergasten gaan ombuigen

Na de slecht bekeken eerste aflevering (352.000 kijkers) van Zomergasten zal voetbalcoach Louis van Gaal op 5 augustus de kijkcijfers van VPRO Zomergasten omhoogkrikken.

In zijn ideale televisieavond beelden uit de Bert Haanstra-documentaire Retour Madrid waarin we Ajax-trainer Rinus Michels aan het werk zien als hij zijn ploeg voorbereidt op een Europa Cup-wedstrijd tegen Real Madrid in 1967. Verder een live-optreden van Mariah Carey in New York en een fragment uit de Andere Tijden Sport-aflevering Het Conflict, over het EK 1996 waar coach Guus Hiddink voetballer Edgar Davids naar huis stuurde.

De keuzefilm van Louis van Gaal is Moneyball (2011) van regisseur Bennett Miller. De film met Brad Pitt en Philip Seymour Hoffman gaat over het gedenkwaardige seizoen 2002 van honkbalteam de Oakland Athletics en is geen typische Hollywood-sportfilm met inspirerende climax in de derde akte. Er is wel honkbal te zien, maar de actie speelt zich meer af in het clubhuis dan op het honkbalveld. Pitt speelt Billy Beane, de eigenzinnige manager van het nietige Oakland Athletics, die het samen met honkbalstatisticus Peter Brand (Jonah Hill) opneemt tegen de rest van de honkbalwereld. Intelligent, onderhoudend en met altijd spannende dialogen van Aaron Sorkin (The Social Network).

Over VPRO Zomergasten zegt Van Gaal: ‘Het is een eer om gevraagd te worden. Hoewel het niet als een verrassing kwam, want vorig jaar was ik ook al gevraagd! Het zal een avond zijn over de mens en de coach Louis van Gaal. Voor mijn familie zal het herkenbaar zijn, voor de rest van Nederland eventueel een openbaring.’

Louis van Gaal. Fotocredit: Lenny Oosterwijk

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*