Lonen bij RTL stijgen met 5% dankzij nieuwe cao

Werknemers bij RTL Nederland gaan er dankzij de nieuwe cao bij RTL Nederland maar liefst 5% procent op vooruit. Afgelopen jaar bereikte de NVJ bij RTL zowel een cao als sociale regeling die beide ruim boven de markt uitstijgen. Het bereikte onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao werd op de valreep van 2018 door een ruime meerderheid van de leden geaccordeerd.

In juni 2018 werd al een onderhandelingsresultaat bereikt over het Sociaal Plan bij RTL, waar twee maanden eerder een organisatieherinrichting werd aangekondigd. ‘Ons doel was om met de werkgever een regeling te treffen waarin de personele gevolgen van de reorganisatie en de (financiële) voorzieningen voor medewerkers die hun baan verliezen zo goed mogelijk geregeld was. Dankzij de intensieve inzet van onze leden zijn die doelen behaald’, zegt Wais Shirbaz, omroepsecretaris bij de NVJ.

Lonen stijgen met 5%

Vervolgens werden met RTL gesprekken gevoerd over een nieuwe cao. Shirbaz: ‘Hierin hebben we op basis van heldere argumenten duidelijk gemaakt waarom een verbetering van arbeidsvoorwaarden van belang is. We zijn na een enkele overlegrondes overeengekomen dat de lonen met 5% zullen stijgen gedurende de cao-periode. Daarnaast heeft RTL op ons verzoek de redactieraad een stevig opleidingsbudget toegekend, waardoor de redactieraad nog beter in staat is om de onafhankelijkheid van de journalistiek binnen de organisatie te kunnen bewaken. Ook is de cao-afspraak over 20 vaderschapsverlofdagen de beste regeling op dit moment in de mediasector.’

Bron: NVJ

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*