Live lineair kijken in januari met 10,4 procent afgenomen

Het traditionele tv-kijken is vorige maand flink afgenomen. De totale kijktijd lag 4,7 procent lager dan een jaar geleden.

Het kijken naar lineaire televisie nam met 8,5 procent af en het live lineair kijken zelfs met 10,4 procent. Hiermee lijkt de afname sneller te verlopen dan de maanden daarvoor. Het uitgesteld kijken van lineaire televisie nam wel met 4,2 procent toe. Dat blijkt uit de januari-rapportage van de Stichting Kijk Onderzoek (SKO).

1 Comment

  1. Terugkijken op de tv, opnemen en later kijken zodat reclame en saaie stukken kunnen worden doorgespoeld en begin gemist. Dat is wat mensen steeds meer doen. Een groep is er mee begonnen en verteld het door waardoor de groep die zo tv kijkt steeds groter word. Echter zijn het nog steeds de programma’s van de lineaire zenders en kijkt men dus nog steeds lineaire televisie. Hoog tijd dus om sommige tv zenders anders in te richten en meer aan de kijker te vragen wat hij/zij wil zien en wanneer i.p.v. de andere kant op werken en bepalen wat de kijker moet zien of programma’s maken (terughalen) omdat ze zo lekker goedkoop te produceren zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*