Lindo Duvall: “Erik de Zwart heeft ons zoveel gebracht”


In de 11e aflevering van dit 2e seizoen van De Broadcast is 538 DJ Lindo Duvall te gast.

Lindo maakt al sinds 1998 landelijke radio. In datzelfde jaar is hij begonnen bij Radio 538. Na mooie uitstapjes bij Radio Decibel, 100%NL, Radio 10 en Radio Veronica is Lindo inmiddels weer terug op het ‘oude nest’ 538.

Lindo Duvall: ‘Erik de Zwart heeft ons zoveel gebracht. Hij heeft lopen lobbyen tot dat hij een ons woog. Hij heeft alles uit de kast getrokken om 538 in de ether te krijgen en er een succes van te maken. Hij, maar ook Lex Harding en Ton Lathouwers, hebben er zo voor geknokt om dit mogelijk te maken.’ 

Lindo was jarenlang vaste vervanger van Ruud de Wild op Radio 538 en daarna zijn opvolger. Op de vraag hoe dat was is Lindo duidelijk “Nou dan krijg je wel een olifantenhuid hoor. Als invaller moet je dat wel een beetje hebben want mensen zijn gewend aan een bepaalde stem/jock. Dus dan krijg je ook wel commentaar. Zeker als je na zo’n grote naam komt als Ruud komt. Dan krijg je wel wat dingen naar je toe gesmeten, daar wordt je wel hard van”. Na een tijd de middagshow ‘vast’ gedaan te hebben stopte Lindo “Ik merkte wel dat ik daar niet in mijn element was”, aldus Lindo. Hij ging nadenken over ‘radio maken in het algemeen’ “Ik dacht in eerste instantie; even dit niet meer. Misschien wil ik het wel helemaal niet meer dacht ik op dat moment. Na een paar maanden ging het toch weer kriebelen”, zegt Lindo in De Broadcast‘. Hij is toen via Radio Decibel bij 100%NL, Radio 10 en Radio Veronica terecht gekomen. Vervolgens keerde hij terug te naar het ‘oude nest’ Radio 538.

Tijden zijn veranderd

Op de vraag wat het grootste verschil is met 24 jaar geleden voor Lindo? “Voor mezelf merk ik wel dat je wel wat voorzichtiger bent met wat je zegt. Dat is nu in deze tijd sowieso. Als ik nu de grappen van 15 jaar geleden nog zou herhalen was ik binnen een dag van de radio gehaald. Dat kan echt niet meer”. Patrick en Peter praten uitgebreid met Lindo over zijn rijke radio loopbaan. Hoe heeft hij de klim naar de radio top beleefd? In hoeverre zijn de tijden veranderd na 24 jaar radio maken? Hoe was het om Ruud de Wild op te volgen? Dat en veel meer in deze aflevering van ‘De Broadcast’.


Beluister hier de podcastaflevering:

12 Comments

  1. Ik verlang wel eens terug naar de tijd dat ik Spreekbuis gewoon in de brievenbus kreeg……………………………….

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*