Liefde en een duister familieverleden in nieuwe historische dramaserie De stamhouder (AVROTROS)

De stamhouder vertelt de fascinerende familiegeschiedenis van Alexander Münninghoff. Een geschiedenis die gedomineerd wordt door de Tweede Wereldoorlog, met een sluwe grootvader, een naïeve vader en een moeder, die zijn moeder niet mocht zijn. En over hem, de kleinzoon, de zoon, de stamhouder. De groots opgezette, achtdelige historische dramaserie, de verfilming van Alexander Münninghoffs alomgeprezen autobiografische boek, is vanaf 1 januari 2023 te zien. Een verhaal over liefde en een duister familieverleden.

Eind jaren ’60 valt Alexander als een blok voor de zelfverzekerde, vrijgevochten Ellen. Wanneer zij na een mooie liefdesnacht erachter komt dat Alexanders vader, Frans Münninghoff, tijdens de oorlog een SS’er was, verdwijnt zij uit zijn leven… om er een goede maand later weer in te verschijnen. Ze is zwanger. Maar om samen een toekomst op te bouwen zal hij eerst de confrontatie moeten aangaan met zijn verdrongen en bewogen familieverleden. Na een eenzame en ongelukkige jeugd in een sfeer van vergoelijking en leugens, weet hij eigenlijk bitter weinig over zijn familie, gedomineerd door zijn machtige, steenrijke  grootvader. Wat volgt is een zoektocht naar de waarheid over zijn vreemde, disfunctionele familie met niet alleen schokkende ontdekkingen maar ook hartverwarmende ontmoetingen. De intense odyssee brengt Ellen en Alexander vooral ook dichter bij elkaar, maar lukt het hen om de oude familiedemonen definitief achter zich te laten? 

Rolverdeling:
Alexander Münninghoff- Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Ellen Dormeier- Sallie Harmsen, (jonge) Frans Münninghoff- Robert de Hoog, (oudere) Frans Münninghoff- Marcel Hensema en Joan (grootvader) Münninghoff- Gijs Scholten van Aschat. Andere rollen in deze internationale cast zijn weggelegd voor o.a. Silke Bodenbender, Hildegard Schmahl, Olga von Luckwald, Lisa Karlström, Lukas Miko, Bram Kelchtermans, Lize Feryn, Joke Devynck. 
 
De stamhouder wordt geproduceerd door Chantal van der Horst (Column Film) in samenwerking met AVROTROS. De regie is in handen van Diederik van Rooijen (Penoza). Het scenario is geschreven door Rik D’hiet en Diederik van Rooijen.
 
 
De stamhouder is vanaf zondag 1 januari 2023 te zien bij AVROTROS om 21.30 uur op NPO1 en alle afleveringen zijn dan ook te bingen op NPO Plus.
Deze serie wordt voorzien van audiodescriptie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*