Licht Uit Spot Uit: Guido Jonckers

Veelgehoord misverstand op verjaardagen: als oude tekenfilmseries ter sprake komen hoor je vaak de naam ‘Boes Boes’ vallen. Fout. De beste os heet gewoon Boes. Zonder achternaam. Dat in het openingsliedje zijn naam twee keer achter elkaar wordt gezongen, doet daar niks aan af.Weet u dat voor de volgende keer. De donkerbruine stem van het rondbuikige stuk vee werd verzorgd door acteur Guido Jonckers (1947)

De Brother from Another Mother van Bill van Dijk kent u ook als de man die onvermoeibaar in een gele trui de producten van het Franse Moulinex in uw huiskamer bracht. Zijn strijkijzers streken het strakst, zijn koffiemachines leverden het beste aroma en zijn friteuses verspreiden de minste geurtjes. 

Guido Jonckers hield zich ook bezig met serieuzere zaken, zoals toneelstukken van Tsjechov en een quizprogramma over darten. Maar dat mag u meteen weer vergeten, dat verbleekt allemaal bij zijn twee belangrijkste verdiensten voor de Nederlandse tv; de Moulinex-man en die norse os op klompen.

Lees het hele artikel op Licht Uit Spot Uit. 

Guido Jonckers in één van zijn hoogtepunten van zijn televisie carriere:
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*