Licht Uit Spot Uit: Esther Duller

“Esther Duller(1966) is een vrolijke verschijning die in te zetten is voor diverse evenementen zoals bedrijfsfeesten, productpresentaties, modeshows etc. In haar talen is ze ook een kei want Engels, Duits en Frans is voor haar geen probleem!”

Kijk, met zo’n artiestenbureau aan je zijde kan het alleen maar beter gaan. En we gunnen het Esther zo… Wie goed heeft opgelet ziet haar nog wel eens voorbijkomen op RTL4, alwaar ze Het Familieportret presenteert. Maar de glorieuze tv-carrière waar we met zijn allen zo zeker op gerekend hadden, heeft er nooit echt ingezeten.

Eigenlijk wilde Esther Duller niet eens op tv. Ze weigerde aanvankelijk zelfs een screentest te doen toen Veronica op zoek was naar blondjes. ‘Ik ken mezelf op huis-, tuin- en keukenvideo en dan lijk ik wel een junk’, zei ze er destijds zelf over. Maar blijkbaar was de junkielook hot en werd ze in 1995 aan haar haren voor de tv gesleept. Ze vond het de hel: uren in de make-up, lelijke kleren en de manier waarop kappers haar haar styleden. De mensen om haar heen waren echter dolenthousiast.

Ineens was Esther overal. Ze was samen met Chimène van Oosterhout en Froukje de Both één van Gordon’s Angels. Het hoogtepunt was de live presentatie van de tweede Big Brother-serie, samen met Beau van Erven Dorens. Maar ook hier vond Esther niet veel aan: het programma was niet haar cup of tea en ze voelde zich er niet op haar plek.

Privé sloeg het noodlot ook nog eens toe, in de vorm van de dood. Haar eerste man overleed toen haar tweede dochtertje pas enkele weken oud was. En dan is het leed van Hieke, Ferdi, Georgie en Annet en al die andere vergeten Big Brother-BN’ers inderdaad weinig relevant meer.

Esther heeft de regie nu liever zelf in handen. Ze richtte haar eigen bedrijfje op, met de welluidende naam Double D Productions.

Videofragment Esther Duller (1997/ Veronica)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*