Lex Uiting: “Ik ben 2 x bijna ontslagen”

Radio en TV Presentator Lex Uiting in media podcast ‘De Broadcast’ “Ik ben 2 x bijna ontslagen”

Radio en TV Presentator Lex Uiting had in 2019 niet verwacht zo snel te moeten stoppen met het TV Programma RTL Late Night, was naar eigen zeggen bijna 2 x ontslagen en ziet Mieke van der Weij als dé bedreiging voor zijn relatie. Dit en veel meer komt voorbij in een nieuwe aflevering van de media podcast ‘De Broadcast’ waarin Lex te gast is. Aan de hand van fragmenten, anketdotes en verhalen zijn loopbaan wordt doorgenomen. 

Relreporter Lex; “Kapot gescholden door Huub Stapel”

Van zijn begintijd bij 3FM tot Kinderen voor Kinderen en van zijn recente podcast tot aan RTL Boulevard, alles komt voorbij. Lex werkte een tijd als reporter voor 3FM, bij onder meer Giel Beelen. Hij werd, naar eigen zeggen, als relreporter opgeleid door Giel. Hij presenteerde daar veel items waar BN-ers het zwaar te voorduren kregen. In onder andere het item “gaat ie mee of zegt ie nee” werden BN-ers op de hak genomen door Lex. Het heeft er zelfs voor gezorgd dat PVDA Kamerlid John van Leerdam zijn kamerlidmaatschap neerlegde. Lex zegt daarover in ‘De Broadcast’ “Ik wil toch even hier kwijt dat ik hier niet trots op ben, ik ben trots op het spelletje en hoe we dat bedachten”. Ook in het radio item ‘De Wereld Draait Voor’, waarin gasten uit DWDD alvast aan de tand werden gevoeld, ging het er hard aan toe “Huub Stapel, och och och.. die heeft me toen kapot gescholden”. Al die spraakmakende items vielen ook zijn werkgever op “ik ben dus ook 2 x echt bijna ontslagen. Achteraf vind ik dat nu zo grappig”, aldus Uiting in ‘De Broadcast’. Overigens heeft Lex Giel Beelen als DJ erg hoog zitten “ik heb hem echt op eenzame hoogte staan als programmamaker, hij heeft me geleerd van ‘er moet altijd iets gebeuren’. Het mag nooit kabbel de kabbel zijn. Daar heb ik heel veel aan te danken” aldus Uiting in de media podcast.

RTL Late Night met Twan Huys: “Ik had te doen met hem”

Lex was, samen met Host Twan Huys, de opvolger van Humberto Tan. De kijkcijfers vielen tegen en er was kritiek op Twan “Het zal je misschien verbazen maar in die tijd dat we het maakten deed het met mij niet zo heel veel. En dat is ook omdat natuurlijk de meeste kritiek op Twan afkwam, ik had wel met hem enorm te doen. Maar ik ben ook wel een man van de lange adem, ik had niet verwacht dat we zo snel moesten stoppen. Dat was ook een beetje naïviteit misschien. Ik was ook wel een beetje kop in het zand” aldus openhartige Lex Uiting in ‘De Broadcast’.

Afwijzingen

Radio, TV, Documentaire, Podcasts, een hit in de Top2000; maar niet alles wat Lex doet verandert in goud, zo zegt hij “Ik heb auditie gedaan voor het jeugdjournaal, ben ik toen niet geworden. Dat wilde ik toen heel graag, dat is niet gelukt. Ik ben ook afgewezen voor het klokhuis. Kinderen voor kinderen is wel gelukt”. 

Mieke van der Weij bedreiging relatie

In iets meer dan 5 kwartier komt alles aan bod uit de loopbaan van Lex Uiting, er zitten ook wel wat verrassingen in “Mieke van der Wij is de grootste bedreiging voor mijn relatie. Want als ik dan ‘s Avonds romantisch in bed lig en ik zet met het oog op morgen aan en dan gaat Mieke de kranten van morgen bespreken dan zegt mijn vriendin ‘zet die vrouw uit’”.

De Broadcast

Sinds oktober 2020 is de populaire media podcast ‘De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten of via www.debroadcast.nl. Podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van fragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen. Het is een soort ‘portret podcast’ van de desbetreffende gast. Gasten als Humberto Tan, Catherine Keyl, Rick Romijn, Tim Klijn, Dennis Ruyer, Rick van Velthuysen, Eddy Keur, Henny Huisman en Toine van Peperstraten hebben al deelgenomen. 

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*