Leo Hauben gaat stoppen als L1-hoofdredacteur

In een blog geeft Hauben aan na 30 jaar afscheid te gaan nemen als hoofdredacteur van L1. Hij blijf wel tot zijn pensioen werkzaam voor de Limburgse regionale omroep.

Hauben meldt: “Inmiddels zijn we bezig met een interne reorganisatie op de redactie. Om beter voorbereid te zijn op de toekomst. De concurrentie in medialand neemt alleen maar toe. Natuurlijk wil L1/1Limburg zijn ijzersterke positie borgen.Als ik naar mijn eigen positie kijk, dan heb ik in juni aanstaande 30 jaar de leiding over de redactie van de regionale omroep in Limburg. Van vier uur radio per dag gegroeid naar een 24/7 organisatie met radio, tv, online en een pakket social media. We zijn een nieuwsorganisatie én een cultuurdrager. Die combinatie maakt dat we hele diepe wortels hebben in de Limburgse samenleving. Ik doe mijn werk – een heerlijke hondenbaan – altijd met veel passie en plezier. De huidige bestuurder, die namens de Ondernemingskamer orde op zaken stelt bij L1, heeft een beroep op mij gedaan om dit jaar mee te helpen het bedrijf in rustiger vaarwater te brengen. Dat is mijn opdracht de komende periode. Over een paar maanden zal een nieuwe man of vrouw in dienst treden, als beoogd opvolger van mij. Na een inwerkperiode treed ik terug als hoofdredacteur. Tot aan mijn pensioen blijf ik in dienst van L1, waarbij ik mij met groot plezier ga storten op mijn nooit verdwenen passie: journalistiek bedrijven. Als hoofdredacteur ben ik bezig met heel veel zaken die indirect met het vak hebben te maken. Zeg 80 procent van de tijd gaat op aan het zorgen dat een redactie kan functioneren en maximaal 20 procent blijft over voor de inhoud. De laatste jaren voor mijn pensioen ga ik me weer helemaal richten op het vak van journalist. Na 40 jaar werken is de cirkel dan mooi rond.”


4 Comments

 1. 30 jaar hoofdredacteur is niet goed. De dood in de pot, zei een bevriende hoofdredacteur tegen me. 7 jaar is maximum, langer niet. Dan raakt de vernieuwing helemaal verstopt.
  Kortom goed dat Leo ermee stopt, en ver weg staat van de leiding zoals ook Folkert Jensma na 10 jaar hoofdredacteurschap al jaren juridisch redacteur is van NRC-HANDELSBLAD

 2. Dertig jaar schrikbewind. Dertig jaar je personeel niet vertrouwen. Dertig jaar geen oor voor radio. Hij wordt Kim Jung Leo genoemd en daar is hij maar wat trots op. Overigens staat in de Limburgse krant dat hij het veld moet ruimen dus dat is anders dan zijn afscheid doet vermoeden

 3. L1, Omroep Maastricht noemen we dat hier overigens, kan wel een opfrisbeurt gebruiken.
  Elke zomer de NOS nadoen door zelf op locatie een praat-programma over wielrennen uit te zenden (Echt iets voor een provinciale omroep ?).
  Of wat dacht je van die redacteur die het héle jaar aan de Vastelaovend mag “werken” op kosten van de gemeenschap. Van je hobby je beroep maken zullen we maar zeggen.
  En het feit dat zo’n hoofdredacteur 30 jaar dezelfde functie mag bekleden zegt mij al genoeg. zal wel met behoud van riant salaris lekker mogen blijven “adviseren” daar bij die club daar in Maastricht.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*