Een miljoen abonnees voor YouTube-kanaal Toppop

Het rijke Toppop-archief op YouTube heeft de mijlpaal behaald van 1 miljoen abonnees. Het kanaal is daarmee een ware verzamelplaats voor muziekliefhebbers. In binnen- en buitenland wordt er massaal genoten van de optredens uit het legendarische programma. De 2900 video’s die hier te vinden zijn, zijn gezamenlijk 750 miljoen bekeken. 

In oktober 2015 werden de eerste video’s geupload. Het optreden van Pussycat (Mississippi) was daar een van en is tot op de dag van vandaag nog steeds de op een na best bekeken clip met 23 miljoen views. De eer voor de meest succesvolle video, met 26 miljoen views, gaat naar Lobo, die op het podium bij Toppop de hit I’d Love You To Want Me ten gehore bracht. De top 3 wordt compleet gemaakt met Tavares, Heaven Must Be Missing An Angel met 21 miljoen views. 
 
 
 Toppop
Toppop was het eerste muziekprogramma in Nederland en was te zien van 1970 tot 1988. Het programma werd 15 jaar lang gepresenteerd door Mr. Toppop Ad Visser. Hij ontving wereldberoemde artiesten zoals ABBA, Bee Gees, The Jacksons, David Bowie, Queen en vele anderen.

2 Comments

  1. Volgens mij was het eerste muziekprogramma in Nederland in 1919 vanuit Den Haag door Ir Idzerda Steringa. Op de radio!
    Jullie bedoelen waarschijnlijk “het eerste wekelijkse muziekprogramma op de Nederlandse TV”……

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*