Leo Driessen, brengt een ode aan amateurvoetbal in een nieuwe podcast reeks van NH Radio

NH Radio Sportcafé, de wekelijkse radioshow met Leo Driessen, brengt een ode aan amateurvoetbal in een nieuwe podcast reeks! Daarin lezen prominenten en voetbalfanaten voor uit het oer-jeugdboek ‘De AFC’ers’. De podcastserie Leve De AFC’ers! wordt elke zaterdag online gedeeld via de podcast van NH Radio Sportcafé.

Je hoort elke week twee van de 24 hoofdstukken van hét Nederlandse oer-voetbalboek uit 1915 voor gelezen worden. Tal van bekende en wellicht iets minder bekende liefhebbers van de bal dragen een hoofdstuk voor, namens hun eigen ‘cluppie’. Van Gerard van der Lem (Zeeburgia), Frank Heinen (BFC) en Gijs Groenteman (TOS Actief) tot Lara Rense (Wartburgia), tot Sinan Can (SCH). En van Khalid Boulahrouz (Excelsior Maassluis), Arthur van den Boogaard (Alliance), Franska Stuy (VVGZ), Rutger Groot Wassink (SDZ) tot Annemarie Postma (Buitenveldert), Dick Sintenie en Paul Onkenhout (beiden Terrasvogels).

Centraal in De AFC’ers staat hoofdpersoon Eddy Lomans die, net als zijn vrienden, niet ‘van thuis’ mag voetballen als gevolg van een slecht rapport. Een meeslepend verhaal over vriendschap, verliefdheid en natuurlijk veel voetbal. Het boek van J.B. Schuil is meer dan 100 jaar oud maar heeft nog niets aan kracht ingeboet.

Leo Driessen (De Meer) verricht als presentator de aftrap van de serie die 12 weken duurt en deze zomer een alternatief biedt voor een voor velen voetballoze periode. Elke zaterdag staan in de feed van NH Radio Sportcafé twee verse hoofdstukken klaar om af te luisteren en we eindigen vlak voor de maand september. Als de bal (hopelijk) weer echt rolt.

Ga ook 105 jaar mee terug in de tijd. Toen de bal nog een veter had, de term ‘matchen’ gemeengoed was, maar de boodschap net zo helder was als nu, in 2020: die bal moet in het net!

Luister hier naar de podcastserie

1 Comment

  1. Bijna 30 jaar heb ik Leo als Voebalverslaggever bij Langs de Lijn meegemaakt . En ik kan kort zijn,,,,,,zo’n verslaggever komt er nóóit meer. Humor, kennis, taalkeus , regelkennis en overzicht . Alles in één !! Leo was , met Jack van Gelder van de buiencategorie !!! Z’n mooiste openingszin voind ik in april met 25 graden : Als de scheidsrechter vanaf de middenstip beide doelen kan zien, begint het hier om half 3 !!!
    Kanjer !!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*