Leen Jongewaardweg Mediapark heringericht

De Hilversumse Verkeerswethouder Floris Voorink heeft woensdagmiddag 20 april de Leen Jongewaardweg, een belangrijke doorgaande weg op het Mediapark, weer officieel in gebruik genomen. De herinrichting bestond uit het aanbrengen van meer groen, het aanleggen van voetpaden, nieuwe asfaltbestrating en verlichting.

Omroep Max heeft bij Studio 23 een groene entree gekregen door de aanplant van enkele acaciabomen in de verharding. De bestaande verharding was versleten en de vertroebeling van het maaiveld door bebording, paaltjes en antiparkeervoorzieningen was reden voor een nieuw ontwerp.

Hemelwater
In het nieuwe ontwerp is er meer ruimte gecreëerd voor de voetganger en voor nieuwe laanbeplanting. Ondergronds is er een installatie aangebracht om het hemelwater lokaal te infiltreren. Daarnaast zijn er nieuwe duurzame ledlichtmasten geplaatst.

De wegen op het Mediapark zijn vernoemd naar bekende televisiepersoonlijkheden. Jongewaard was zanger en acteur, onder meer uit Ja Zuster, Nee Zuster, het Schaep met de 5 Poten en Citroentje met suiker. Hij vertolkte onder meer de klassiekers Mijn Opa en In een Rijtuigie.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*