Lauren Verster nieuwe juryvoorzitter van de Lokale Media Awards

Programmaakster en presentatrice Lauren Verster is de nieuwe juryvoorzitter van de Lokale Media Awards. Ook is de jury verder versterkt met vier nieuwe leden. De nieuw samengestelde jury gaat aan de slag met de ruim 200 door de lokale publieke omroepen ingezonden journalistieke producties. Zij selecteren de genomineerden en kiezen daaruit de uiteindelijke winnaar.

Lauren Verster: “We hebben gezien wat de impact van de lokale omroep is, zeker in deze tijden. Die gaat verder dan het brengen van nieuws, maar draait ook om maatschappelijke betrokkenheid en brengt een gemeenschapsgevoel. Mijn carrière is gestart bij de lokale omroep van Den Bosch, daar kon ik voor het eerst ‘snuffelen aan tv-maken’. Ik ben vereerd de rol van juryvoorzitter op me te nemen en ben heel nieuwsgierig naar al die ingezonden producties en om ze samen met de andere juryleden te gaan zien en horen.”

De juryleden van de Lokale Media Awards 2021 zijn, naast juryvoorzitter Lauren Verster:

Evelien de Bruijn , radio- en televisiepresentatrice (bekend van Hart van Nederland, Top 2000 en NPO Radio 2)
Bart Jan Cune , bekend als nieuwslezer voor verschillende nationale stations. Onafhankelijk journalistiek strateeg, podcastmaker en coach bij NewsMakers en AudioMakers.
Wilma Haan , adjunct-hoofdredacteur NOS Nieuws
Timo Kamst , voormalig radio-dj en podcast producer en presentatietrainer bij Podcasthelden
Sieb Kroeske , docent muziek en radio-management aan de hogeschool INHolland
Ton Verlind , media-adviseur en voormalig verslaggever, presentator, eindredacteur van Brandpunt en mediadirecteur
Elger van der Wel , podcastmaker en online-media-adviseur
Flip van Willigen , winnaar Omroep van het Jaar 2019, directeur 1Twente Enschede en Hengelo (categorie Omroep van het Jaar)

Beoordeling inzendingen
Lokale omroepen hebben veel gemeen, maar er zijn natuurlijk ook verschillen in bijvoorbeeld budget, personeel en faciliteiten. De jury beoordeelt de inzendingen dan ook in de context van de middelen waarmee ze gemaakt zijn. De jury richt zich dit jaar specifiek op thema’s die de doelstellingen en ontwikkeling van de sector weerspiegelen: lokale journalistiek, lokale verbondenheid, maatschappelijke functie en professionalisering.

Naast deze speerpunten worden inzendingen ook getoetst aan meer algemene criteria, zoals originaliteit, creativiteit, relevantie, actualiteit, kwaliteit, impact, uitstraling en emotie.

Over de Lokale Media Awards
De Lokale Media Awards zijn de prijzen van en voor de lokale publieke omroep. Het laat zien wat lokale omroepen te bieden hebben op het gebied van organisatie, content en talent.

De genomineerden worden op donderdag 20 mei bekend gemaakt. De Lokale Media Awards worden op vrijdag 11 juni digitaal, live vanuit Beeld en Geluid, uitgereikt. De presentatie is in handen van Mick Smits, winnaar van de Lokale Media Award Presentatietalent 2019.

De Lokale Media Awards worden uitgereikt in vijf categorieën: Audio, Video, Nieuws, Innovatie en Presentatietalent. Daarnaast wordt de prijs voor Omroep van het Jaar uitgereikt. Nieuw dit jaar is de publieksprijs voor Omroepvrijwilliger van het Jaar.

Alles over de Lokale Media Awards op www.nlpo.nl/awards

Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) is het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de lokale publieke omroep in Nederland. De stichting ondersteunt lokale publieke omroepen op diverse terreinen om de sector verder te professionaliseren en om de kwaliteit van de producties van lokale omroepen te verbeteren, zodat zij op het gebied van onder andere journalistieke kwaliteit kunnen voldoen aan de wettelijke eisen van een Lokaal Toereikend Media-Aanbod.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*