Lara Billie Rense op De Perstribune van MAX

Presentator Lara Billie Rense en autocoureur Rinus Veekay zijn zondag 9 oktober te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX, tussen 12.00 en 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.

Lara Billie Rense, de mediagast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, neemt komende week afscheid van het NPO Radio 1-programma Nieuws & Co. Vrijdag is Rense voor het laatst te horen; daarna gaat hen verder als freelance journalist. Rense begon als presentator bij de lokale en regionale radio; via BNR kwam die in 2009 bij Radio 1 terecht. Dit jaar vierde de presentator diens wedergeboorte als ‘eerste non-binaire radiopresentator van Nederland.’ Over het onderwerp ‘genderflu├»diteit’ maakt Rense nu ook een boek, een podcastreeks en een tv-documentaire.

Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout, de sportgast in het tweede uur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, is als autocoureur actief in de IndyCar-series, de hoogste Amerikaanse raceklasse. In zijn debuutjaar 2020 won hij het ‘Rookie of The Year’-klassement en in 2021 boekte hij tijdens de Grand Prix of Indianapolis van 2021 zijn eerste overwinning. Van Kalmthout is in de sportwereld bekend onder zijn artiestennaam ‘Rinus Veekay’. In De Perstribune laat hij ook zijn licht schijnen over de aanstaande wereldtitel van Formule-1-coureur Max Verstappen.

Mediajournalist Ron Vergouwen gaat in zijn archief op zoek naar passende en verrassende fragmenten bij beide gasten. Ook reikt Vergouwen traditiegetrouw zijn Mediaweek Awards uit voor de meest opvallende radio- en tv-fragmenten van afgelopen week.

De Perstribune
Elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 1
Presentatie: Margreet Reijntjes

3 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*