Laatste uitzending ‘Vermist’ blikt terug

In de laatste uitzending van Vermist komen vele hoogte- en dieptepunten aan bod in een terugblik op 431 uitzendingen over vermisten. Beelden van dramatische speurtochten, bloedstollende confrontaties en hartverwarmende herenigingen, maar ook de bizarre situaties waarin het Vermist-team verzeild raakte tijdens de zoektochten.

‘Ik wil pappa mijn zusje geven’
De 22-jarige Tamara heeft maar een wens: dat haar vader haar zusje terugvindt. Zijn oudste dochter Sonja, die Cees van der Meer als peuter in 1981 in Leidschendam moest achterlaten, heeft hij nooit meer gezien. De schizofrenie van Cees was oorzaak van een breuk met zijn vrouw en pas nu, na 33 jaar heeft hij zijn ziekte volledig onder controle. Cees is kort geleden echter getroffen door een hersenbloeding. Tamara: “Het gaat weer goed met pappa maar voor hoe lang? Ik zou hem zo graag mijn zus Sonja teruggeven.”

Brenda, verdwaald in haar eigen hoofd
Na een zoekactie in 2010 vond Vermist de vermiste Brenda Paduch uit Gouda terug op een speelplaats in Portugal. De 39-jarige Brenda was in een psychose geraakt en bleek zo verward dat ze zelfs haar 10-jarige zoontje niet herkende. Vermist regelde de repatriëring van Brenda en spreekt in 2014 opnieuw met haar: “Ik voel me weer normaal”, zegt ze. ‘Ik ben in dat bizarre avontuur verzeild geraakt door een regressietherapie van een of andere mislukte goeroe.” In Vermist kijkt Brenda met verbijstering en schaamte terug naar de beelden uit 2010.

Kijk voor meer informatie op: www.avrotros.nl/vermist
Vermist, uitzending dinsdag 6 januari 2015 om 21.30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*