Kysia Hekster en Aïda Brands nieuwe NOS-gezichten in Brussel

imageimage

Kysia Hekster (49) wordt per 1 mei de nieuwe NOS-correspondent in Brussel, voor de Europese Unie, de NAVO en voor België/Luxemburg. Zij volgt Thomas Spekschoor op die na vijf jaar Brussel in april teruggaat naar Nederland en verslaggever/redacteur wordt op de Binnenlandredactie. Kysia is momenteel algemeen verslaggever en verslaggever Koninklijk Huis bij de NOS. Ze wordt in Brussel correspondent naast Sander van Hoorn. 

Kysia Hekster begon haar journalistieke carrière in 1996 bij de Ikon-radio. Sinds 1998 werkt ze bij de NOS, waar ze onder meer redacteur en plaatsvervangend chef van de buitenlandredactie was. In 2008 vertrok ze naar Moskou, waar ze fulltime Rusland-correspondent werd voor de NOS. Na haar terugkeer naar Nederland in 2012 werd Kysia verslaggever op de binnenlandredactie. Kysia verheugt zich op haar overstap naar Brussel: “De komende jaren moet er in de Europese Unie ongelofelijk veel gebeuren, bijvoorbeeld op terreinen als klimaat en migratie. Ik heb enorm veel zin om daar verslag van te mogen doen en naar Brussel te gaan.”

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws over de overstap: “Mede door haar ervaring als correspondent in Rusland en als verslaggever Koninklijk Huis ben ik ervan overtuigd dat Kysia een mooie aanwinst is voor het NOS-bureau Brussel. Ook heeft ze een goed politiek instinct en verwacht ik dat ze de soms complexe ontwikkelingen in de Europese Unie voor een breed publiek inzichtelijk kan maken.” 

Aïda Brands nieuwe NOS-redacteur in Brussel 
Aïda Brands (32) wordt per 1 maart de nieuwe NOS-redacteur in Brussel, voor de Europese Unie, de NAVO en voor België/Luxemburg. Zij volgt Bert van Slooten op, die na vijf jaar de maximale termijn voor de NOS in Brussel heeft bereikt. Aïda Brands begon haar journalistieke carrière in 2012 en werkte onder andere als politiek en financieel redacteur voor omroep WNL. Sinds 2017 werkt ze bij de NOS als redacteur op de economieredactie. Ook Aïda verheugt zich op haar overstap: “Ik heb er enorm veel zin in! Deze kans moest ik grijpen en ik kan niet wachten om mijn tanden in het Europa-dossier te zetten.” 

Hoofdredacteur Marcel Gelauff: “Met Aïda krijgt bureau Brussel een enthousiaste, ambitieuze en waardige opvolger van Bert van Slooten. Haar ervaring in het maken van economie-verhalen zal hierbij goed van pas komen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*