KRO-NCRV’s dramaserie Zina genomineerd voor BANFF Rockie Award

De dramaserie Zina van KRO-NCRV is genomineerd voor een prestigieuze Rockie Award in de categorie Drama Series: Non-English LanguageZina is dit jaar de enige Nederlandse productie met een nominatie. De Rockie Awards worden jaarlijks uitgereikt tijdens het BANFF World Media Festival in de Canadese Rocky Mountains. Dit festival wordt ook wel gezien als ‘de Olympische Spelen van de televisie’. De awards worden uitgereikt op vrijdag 13 mei 2022.

image

Zina is een vlijmscherpe dramaserie vol humor. Het verhaal gaat over vijf vriendinnen en hun onstilbare drang om te worden wie ze willen zijn en speelt zich af tussen de Marokkaanse cultuur en Hollandse polderrealiteit. Deze feelgood serie laat een nieuw verhaal zien wat ontroerend, grappig en brutaal is en waarin iedereen zich kan herkennen.
De achtdelige KRO-NCRV serie Zina is bedacht door onder anderen creative producer Daria Bukvić en Fadua El Akchaoui (Melk & Dadels & de film Meskina). De scenario’s zijn geschreven door Willem Bosch, Dunya Khayame, Fadua El Akchaoui en Manju Reijmer. De serie is geregisseerd door Michael Middelkoop en geproduceerd door MediaLane in opdracht van KRO-NCRV. 
Zina (2021) is eerder uitgezonden op NPO 3 en is nu nog te zien op NPO Start.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*