KRO-NCRV lanceert interactief luisterboek ‘Verhalen uit het nest’

Stel, je bent een klein uilskuiken en je ontdekt ineens dat je kleine zusje weg is. Wat doe je dan? Dan ga je haar zoeken natuurlijk! Zo begint het eerste interactieve luisterboek van KRO-NCRV genaamd ‘Verhalen uit het nest’, dat sinds vandaag gratis beschikbaar is op smart speakers. 

De jonge luisteraars tussen de vier en zeven jaar kunnen zelf de lijn van het spannende verhaal bepalen, door antwoord te geven op de vragen die hen worden gesteld. Welke gang moeten de kuikens kiezen als ze in een mollenhol terechtkomen? En wat moeten ze doen als ze een enge poes tegenkomen: wegrennen of om hulp vragen? Het verhaal benadrukt om te kijken naar elkaar: De mier is misschien klein, maar wel sterk en kan goed samenwerken met zijn vriendjes, de schildpad is langzaam maar kan heel goed zwemmen. Juist dat wat de dieren die ze ontmoeten goed kunnen, helpt de kuikentjes verder. En zo helpen de kinderen, en de dieren in het verhaal de uilskuikens om hun zusje Sippie te vinden, voordat hun vader thuiskomt. Jochem de Jong, Mediadirecteur KRO-NCRV: ‘’KRO-NCRV is altijd op zoek naar nieuwe, innovatieve manieren om verhalen te vertellen. Met het interactieve luisterboek ‘Verhalen uit het nest’ komen wij nog dichterbij in de huiskamer van onze jongste fans, waarbij we verhalenderwijs stimuleren om samen te werken’’.

De start van interactief voorlezen

‘Verhalen uit het nest’ vormt de opmaat voor een verdere ontwikkeling van interactief voorlezen en het uitbrengen van meer verhalen, later dit jaar. Aanroepen van het interactieve verhaal kan door het volgende commando te geven: ‘Praat met ‘Verhalen uit het nest’ . Behalve via de smart speaker, is het verhaal ook via smartphones te beluisteren door gebruik te maken van de Google Assistent app. Onder andere kinderboekenschrijver Mark Haayema, scenarioschrijfster Esther Wouda, de redactie van Kindertijd en NPO Radio 2 presentator Stefan Stasse werkten mee aan het project. 

Fragment | Verhalen uit het nest 
YouTube

Kinderen actief betrekken

Slimme speakers zijn enorm in opkomst en bieden de mogelijkheid om schermgebruik bij kinderen terug te dringen. Interactieve luisterverhalen prikkelen de fantasie van kinderen en betrekken ze actief bij het verhaal. Door het uitbrengen van zogenoemde ‘actions’ (audio-apps) leert KRO-NCRV meer over gedrag en behoeftes van kinderen op audio gestuurde devices. Afgelopen jaar lanceerde KRO-NCRV al Chef-kok BinnensteBuiten en de Willem Wever Challenge voor de Google Home. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*