Kris Sloot nieuwe programmacöordinator Online voor NPO2

Per 1 augustus is Kris Sloot de nieuwe programmacoördinator Online van NPO2. Als rechterhand van de zendermanager van NPO2 is de coördinator verantwoordelijk voor het online portfolio van NPO2. Samen met de omroepen wordt invulling gegeven aan de online strategie op gebied van onder andere onderzoeksjournalistiek en verdieping.

Kris Sloot was afgelopen periode marketing manager bij BNR Nieuwsradio waar hij zich vooral heeft bezig gehouden met het op de kaart zetten van het fenomeen podcast. Onder meer door het initiëren van de Dutch Podcast Awards, waarvan afgelopen juni de tweede editie is georganiseerd.

“BNR is als onderdeel van de FD Mediagroep een heel leuke club waar veel innovatie plaatsvindt, vooral rond podcasts en Smart Radio. Ik ben blij een boost te hebben kunnen geven aan het fenomeen podcast met onder meer de Dutch Podcast Awards. Ik droeg bij de FDMG meerdere petten (ook die van ESB, Energeia en Pensioen Pro) en merkte dat ik wat te ver van de inhoud af zat. Ook was de work-life balance voor mij niet optimaal: mijn jongste zit nog in groep 5 van de basisschool en ik wil meer van hem meemaken.

De overstap naar NPO2 is voor mij een soort homecoming – mijn eerste meters in medialand maakte ik als stagiair bij IDTV waar ik meewerkte aan de docuserie Industrieel Erfgoed dat in opdracht van het toenmalige Teleac werd gemaakt voor het eveneens toenmalige Nederland 2. De voorliefde voor docu’s is altijd gebleven: ik kijk bijvoorbeeld graag naar 2DOC op tv of NPO Start en surf regelmatig naar 2doc.nl. Daarnaast ken ik de omroepen goed en ik zie er naar uit weer met ze te werken. Ik doe dat 32 uur zodat er ook meer ruimte is voor gezin en eigen initiatieven.”

Sloot werkte al eerder bij de NPO, onder meer als manager online van 3FM waar hij ‘Social Radio’ heeft ontwikkeld en uitgebouwd. Ook was hij programmaleider van NPO Radio 6 Soul & Jazz.

1 Comment

  1. Nog een baasje bij de NPO. Heeft die netcoördinator van NPO2 het zo druk dat hij geen tijd heeft om online er bij te doen? De NPO heeft zoveel onnodige kosten. Ik vind dat de NPO echt niet verder hoeft te bezuinigen. Wat mij betreft mag NPO3 ook zeker blijven. Echter gaat er wel eeg veel geld naar onnodige zaken en te hoge salarissen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*