Krasse omroepknarren vieren boeklancering

“Kom er bij staan. Even samen op de foto. Leuk.” Willem van Kooten (77) trekt Tineke de Nooij (76) naar zich toe. Freddy Thyes en Henri Roemer, de oud-topmannen van RTL, flankeren de voormalige dj’s van Radio Veronica. Oud-Journaallezer Joop van Zijl (84), net hersteld van een hartoperatie, schuift ook door de zaal. Net als Ferry Maat (71), die binnenkort naar Bonaire verhuist.

Televisievrouwen Lisette Hordijk, Eugènie Herlaar, Antoinette van Brink en Ingrid Drissen.

(foto: Televisievrouwen Lisette Hordijk, Eugènie Herlaar, Antoinette van Brink en Ingrid Drissen.)

Een indrukwekkend aantal jaren omroepgeschiedenis is woensdagmiddag bijeen in het Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. Ze wonen de feestelijke presentatie bij van het boek ’100 jaar Hilversum Mediastad’. Auteur Peter Schavemaker die in het boek beschrijft hoe de media Hilversum op de kaart heeft gezet, overhandigt de eerste exemplaren aan oud-burgemeester Kraaijeveld-Wouters en Willem van Kooten.

Radiopresentator Hans Schiffers leest een stuk voor uit het boek.

(foto: Radiopresentator Hans Schiffers leest een stuk voor uit het boek.)

Zittend op de oude Chesterfieldbank van Mies Bouwman vertelt Van Kooten dat hij precies op deze plek waar nu het Mediapark staat, als klein jongetje voetbalde en handbalde. Ook Ferry Maat, die als kind aan de Koninginneweg woonde, herinnert zich nog de periode voor het Mediapark. “Als het sneeuwde stortte de gemeente hier met grote schuivers de sneeuw uit de straten. Had je sneeuwbergen waar we op speelden.”

© foto’s studio kastermans/ben den ouden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*