Koningsdag bij NOS ook ’s avonds LIVE

De koninklijke familie zal op Koningsdag 27 april dit jaar neerstrijken in de eeuwenoude Hanzestad Zwolle. Willem Alexander zal daar zijn 49ste verjaardag vieren. Nieuw is dat de NOS dit jaar niet alleen in de ochtend en vroege middaguren, maar ook ’s avonds om 19.00 uur een LIVE-programma rond het feest zal brengen.

In de avond wordt aan de hand van reportages en teruggeblikt op de hoogtepunten. Na Dordrecht is Zwolle de tweede stad waar Koningsdag nieuwe stijl wordt gevierd. Overdag, tussen 10.45 en 13.15 uur wordt de wandeltocht door de historische binnenstad uiteraard op de voet gevolgd. Daarbij staat muziek van Zwollenaren Bertolf, schrijver Rhijnvis Feith, staatsman Thorbecke en muzikant en kunstenaar Herman Brood centraal.

Streekproducten
Op de markt in Zwolle is een grote parade, waarbij streekproducten worden gepresenteerd. Natuurlijk zal daarbij restaurant de Librije, in het bezit van 3 Michelinsterren, niet ontbreken. Sporters geven demonstraties op het Rodetorenplein en op het Broerenkerkplein wordt het slotfeest georganiseerd. Onder de optredende Zwolse artiesten is ook Typhoon.

De middaguitzending is overal in de wereld live te volgen op BVN, de publieke televisiezender voor Nederlanders in het buitenland, via de satelliet en de online stream op http://www.bvn.tv/bvnlive. De avonduitzending wordt op BVN uitgezonden vanaf 19.45 uur Nederlandse tijd. Zwolle is de tweede stad na Dordrecht vorig jaar, waar Koningsdag nieuwe stijl wordt gevierd. Gastheer is burgemeester Henk Jan Meijer(foto You Tube)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*