Klaas van Dijk nieuwe huispianist Met het Mes op Tafel

De broer van Martin van Dijk neemt zijn plek in bij de kennisquiz van MAX

Klaas van Dijk is de nieuwe huispianist van Met het Mes op Tafel. Dit werd zojuist in Tijd voor MAX bekendgemaakt. Klaas van Dijk is de broer van Martin van Dijk, de in juni overleden pianist van Met het Mes op Tafel.

Tijd voor MAX zendt vandaag, op Prinsjesdag, uit vanaf een camping in Koudum. Speciaal voor deze gelegenheid kwam de Friese acteur en zanger Theun Plantinga langs. Hij bezong door middel van een door Dick van den Heuvel geschreven tekst zijn visie op de Miljoenennota. Het nummer is geschreven op de melodie ‘Mooie Tijden’ van pianist en componist Martin van Dijk. Van Dijk nam sinds 1997 de muzikale omlijsting van de kennisquiz Met het Mes op Tafel voor zijn rekening, maar hij overleed begin juni. De broer van Martin van Dijk begeleidde Theun vandaag muzikaal op de piano. Voorafgaand aan het optreden maakten Sybrand Niessen en Martine van Os bekend dat Klaas van Dijk de nieuwe vaste pianist van de kennisquiz van MAX wordt. Het nieuwe seizoen van Met het Mes op Tafel start op maandag 7 november. De kennisquiz is dan elke werkdag om 19.55 uur te zien bij MAX op NPO 2.

Biografie Klaas van Dijk
Klaas legde zich, na omzwervingen in pop en jazz, in de laatste jaren van zijn studie tandheelkunde steeds meer toe op het theater. Meteen na zijn afstuderen in 1986 kwam hij als begeleider in dienst bij Paul van Vliet, waar hij aan vier shows heeft meegewerkt als componist en pianist. Voor de “Jubileumshow” samen met zijn collega-musici kreeg hij de Scheveningen Begeleidersprijs. In de tussentijd werkte hij in verschillende hoedanigheden mee aan de totstandkoming van diverse musicals en theaterprogramma’s. Vanaf 1994 besloot hij om zich verder op het tandarts-vak te storten en voor het theater alleen nog maar dingen te doen die hij leuk vond. Dit resulteerde in twee musicals die hij samen met Seth Gaaikema voor het stadtheater in Aken gemaakt heeft (Catherine en Adam en Eva), een duo-programma dat hij samen met broer Martin in het kader van het Vondelpark openluchtfestival heeft gemaakt. Daarnaast heeft hij gecomponeerd voor, en af en toe meegespeeld in, het Unicefprogramma van Paul van Vliet. De laatste jaren is hij vaste begeleider van Paul van Vliet en speelt Argentijnse tangomuziek met het ensemble Corrientes. Tot slot heeft hij nog meegewerkt aan de door Martin gecomponeerde musicals Hera en De Seewölf.

Tijd voor MAX
Elke werkdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os & Sybrand Niessen
#TijdvoorMAX

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*