KINK wil op de FM

Sinds vorig jaar is KINK weer terug als online station. Programma-directeur Michiel Veenstra heeft grootste plannen met het station.  Hij wil zelfs een FM-frequentie bemachtigen, meldt hij aan Adformatie.

Veenstra: ‘In 2022 lopen de huidige licenties af en we voeren momenteel gesprekken om dan een plek op de FM te bemachtigen. De waarde van FM neemt geleidelijk wel af. Bij de veiling van 2003 werd er nog 80 miljoen betaald voor de 100.7 FM. Die bedragen zijn nu niet meer aan de orde. Dat maakt het voor ons interessant om een gooi te doen.’

Veenstra werd in bij de Online Radio Awards in 2018 verkozen tot Online Radio Ambassadeur voor zijn verdiensten op gebied van online radio en podcasting. Dit jaar maakt hij op de Online Radio Awards 2019 de nieuwe Online Radio Ambassadeur bekend. 

Bron: Adformatie

9 Comments

 1. Ik begrijp dat Kink landelijk op FM wil.
  De vergunningen lopen inderdaad af op 31-9-2022 maar zijn wel al 2 x verlengd in 2011 en 2017 op aandringen van de Tweede Kamer. De vraag is waarom dat nu niet weer zou gebeuren, vooral als groot radio eigenaar John de mol zich er mee gaat bemoeien. Ik neem aan dat hij, en andere huidige zenders, niet op een veiling zitten te wachten.

  Kink heeft de slag in 2003 gemist toen er nota bene een op hun format gericht zgn geclausuleerd net, met nieuwe muziek, in de markt werd gezet. Hierop wordt veel minder geboden. Die 80 miljoen voor de 100.7 was voor 8 jaar, maar vrijwel iedereen bood te veel. Kink eigenaar Veronica deed niet mee met de veiling.
  Op dat net is ID&D bijna failliet gegaan, nu zit daar Slam op.

 2. Als Kink op FM komt zal het niet zo niche meer worden dan dat het nu is. En krijg je dus nog meer van hetzelfde. Er gelden dan andere wetten en moet het dus commerciëler om overeind te kunnen blijven. Geen goed plan dus…

  • Loopt in 2022 af. Dus maar 2,5 jaar te gebruiken en in dei korte tijd niet winstgevend te maken.
   Als staats nu even nu al beslist dat er in 2022 verlengd gaat worden heeft het zin.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*